Furesøs lærere får loft på undervisningstiden

Politikerne i Furesø har valgt at spare ved at hæve antallet af undervisningstimer, som hver lærer skal levere. Men samtidig har de inviteret lærerne til forhandlinger, som nu fører til, at lærerne som udgangspunkt får et årligt loft for antallet af undervisningstimer på 810.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et rent politisk krav om, at skolerne i Furesø skal spare ved, at lærernes gennemsnitlige undervisningstid øges fra 750 til 765 timer om året, har fået kommunen til at indgå en tillægsaftale til den fælles forståelse med lærerkredsen, skoleledere og pædager. Kommunen er med tillægsaftalen blevet enige med lærerne i Furesø om et loft for årlige undervisningstimer på 810. Dog kan en skoleleder i forbindelse med fagfordelingen og efter aftale med den enkelte medarbejder og tillidsrepræsentanten aftale, at læreren underviser flere timer end 810. (Se aftalen via link til højre for denne artikel)

Furesø sikrer lærerne tid til forberedelse endnu et år

Formand for Furesø Lærerforening Morten Krarup er glad for, at han blev inviteret til forhandlinger, da politikerne besluttede at spare.

"Vi er altid villige at gå ind og sikre så ordentlige arbejdsvilkår for lærerne som muligt. Vi kunne se, at det her vil have konsekvenser for undervisningstimetallet. Derfor ville vi gerne have et maksimalt undervisningstimetal. Det er vigtigt for os, når det gennemsnitlige timetal stiger, for så kan nogle lærere i teorien komme meget højt op. Når vi laver et maksimalt, så vil logikken være, at man må fjerne andre opgaver. Det er i nøden, vi finder en løsning", siger Morten Krarup og fortæller, at tillægsaftalen indebærer, at skolelederne skal fjerne andre opgaver fra lærerne.  

Kig på dokumentation og Meebook

"Vi skal gennemgå dokumentationskrav og registreringskrav, lejrskoler og også tilsyn vil der blive kigget på. Også på opgaver som krav til brugen af Meebook og kvartalsplaner. De former for dokumentationskrav, der er i tilknytning til kerneopgaven, som kan være nice to have eller need to have", siger Morten Krarup.

Formand for Børne- og skoleudvalget i Furesø Henrik Poulsen (S) mener, at den nye fælles forståelse er et godt udtryk for, hvordan flere parter sammen kan finde konstruktive løsninger.

"Kommunernes økonomi er trængt i disse år. Det gælder for alle kommuner og det kan mærkes også på skoleområdet. I den forbindelse er det rigtig godt, at vi her i Furesø har et godt samarbejde om at få det bedst mulige ud af ressourcerne. Politisk vil vi gerne kvittere for den nye fælles forståelse", lyder det fra Henrik Poulsen i en pressemeddelelse om det nye papir. 

Og lærerne kommer næste skoleår til at mærke den pressede økonomi i hverdagen.

"Det her bliver rigtig hårdt næste skoleår. Samlet set er der stillingsnedlæggelser i skolevæsenet i størrelsesorden 27-30 stillinger. Vi er et forholdsvist lille skolevæsen, så der er ingen tvivl om, at det kommer til at mærkes", siger Morten Krarup til folkeskolen.dk.