Køge Kommune
0   935

Ministeriet: Ok til kortere skoledage for hele skolen

I et skriftligt svar til Køge Kommune giver ministeriet grønt lys for, at en skole kan afkorte skoledagen for alle skolens elever. På Hastrupskolen vækker svaret glæde, og skolebestyrelsesformanden ser frem til, at skolen nu får arbejdsro til at køre videre med de forkortede skemaer.

Loven tillader at konvertere den understøttende undervisning til kortere skoledage for en hel skole, så længe det sker ud fra en konkret vurdering af hver enkelt klasse. Det skriver Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling i et skriftligt svar til formanden for skoleudvalget i Køge Kommune Helle Poulsen (V).

"Hvis det efter en konkret vurdering af hver enkelt klasse på en hel årgang eller en hel skole skulle vise sig, at alle klasser på årgangen eller skolen opfylder lovens betingelser for at anvende §16b, vil der altså godt kunne gives godkendelse til hver enkelt klasse samtidig", fremgår det af det skriftlige svar fra ministeriet.

Artiklen fortsætter under banneret

Helle Poulsen fortalte i sidste uge på folkeskolen.dk, at hun havde rettet henvendelse til ministeren for at få slået fast, om det er lovligt, at en skole konverterer timer af den understøttende undervisning til en ekstra voksen i nogle af timerne i alle klasser. Og det har hun altså i dag fået ja til.

Uvm.dk: ikke muligt at afkorte for hele skoler

Under overskriften "Spørgsmål og svar om folkeskolen", kan man på uvm.dk under spørgsmålet "Er der mulighed for at afkorte undervisningstiden for hele skoler eller klasser?" læse svaret "Nej, det er ikke muligt at afkorte undervisningstiden for hele skoler". (Tidligere stod her, at ministeriet gik imod sin hidtidige instruks. Det er ikke tilfældet, oplyser ministeriet. red).

Det kan man altså godt, hvis samtlige klasser opfylder betingelserne.

Formanden for skoleudvalget har for en time siden kommenteret ministeriets svar på sin facebookprofil. Her påpeger hun, at svaret også slår fast, at skolebestyrelsen i Køge har kompetencen til at vurdere, om "dokumentationen er i orden", som hun skriver.

Så kom der svar fra ministeriet vedr. omlægning af den understøttende undervisning.Svaret er meget klart: Der er intet...

Opslået af Helle Poulsen - I Køge Byråd for Venstre på 11. marts 2016

 

Svaret glæder skolebestyrelsesformand på Hastrupskolen Søren Johansen, som især glæder sig over, at skolen nu har arbejdsro til at køre videre med ordningen, der siden uge 3 har gjort skoleskemaet to lektioner kortere for alle skolens elever.

"Det er rigtigt dejligt, at vi nu får slået fast, at vi har tolket lovens bestemmelse og de politiske udmeldinger rigtigt. Nu får vi så arbejdsro, og det er vi rigtigt glade for", siger han.

Samtidig fortæller han, at det endnu er for tidligt at vurdere, om skolen også til næste skoleår vil fortsætte med forkortede skoleskemaer for hele skolens elever.

"Vi skal have evalueret på det her halve år, vi er i gang med, hvor vi prøver det her af, og så tager vi derefter endnu en konkret vurdering af hver klasse for at se, om vi fortsætter med alle klasserne".

Søren Johansen håber, at ministeriets svar vil få flere til at til følge Hastrupskolens eksempel. 

Nyt i Hyrdebrevsgate: Undervisningsministeriet har nu forholdt sig til, om det er muligt inden for folkeskolelovens...

Opslået af Søren Johansen på 11. marts 2016

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ