Greve Kommune
0   689

Greve forventer også minister-nej til dispensation

Der er ikke meget håb i Greve om, at ministeren kommer op med et positivt svar på kommunens ansøgning om at droppe den understøttende undervisning og lektiehjælpen ovenpå ministerens afvisning af Frederiksbergs ansøgning.

Hvor man på Frederiksberg tirsdag fik svar fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby, afventer man stadig i Greve svar på en lignende dispensationsansøgning. Her forventer man at modtage samme svar som Frederiksberg.

Kommunen er den eneste anden kommune, som har søgt dispensation til at droppe den understøttende undervisning og lektiehjælp. Den eneste forskel er dog, at Greve kun har søgt om at korte i skemaerne for eleverne i 0.-3. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for udvalget og medlem af Liberal Alliance Henrik Klem Lassen oplyser til folkeskolen.dk, at han forventer et nej, og spørger man det socialdemokratiske medlem af udvalget Bjarke Abel er svaret nogenlunde det samme.

"Ud fra det jeg hører i administrationen, og det jeg hører i medierne, er det en svær sag at få de dispensationer. Jeg synes, at det ville være et frisk pust, hvis der kunne komme en dispensation. Men jeg tror, at der er større chance for, at vi får et afslag", fortæller Bjarke Abel.

S: Vil ikke blokere for alternative muligheder

Hvor partiet står bag reformen på Christiansborg, mener han, at det er værd at kigge på muligheder for at løsne op. Skulle det ske, at Greve modsat Frederiksberg får et ja til deres ansøgning, har udvalget dog ikke afgjort, hvordan muligheden for at fjerne den understøttende undervisning og lektiehjælpen skal praktiseres. Det vil først være en diskussion, som udvalget tager op, hvis udvalget får et positivt svar retur fra ministeren.

"For os socialdemokrater handler det om, at vi ikke vil blokere for, at vi kan drøfte muligheden for alternative løsninger, og hvad de kunne være, det er næste skridt i den proces, hvis dispensationen bliver givet", siger Bjarke Abel.

Han fortæller, at han ikke kender til nogen Greve-skoler, som har givet udtryk for et ønske om at helt at droppe den understøttede undervisning. Men han forventer, at der vil være nogle skoler, som vil overveje at nøjes med at gøre lektiecaféerne obligatoriske for nogle af skolens elever.

Ifølge formand for udvalget Henrik Klem Lassen har kommunen også fået nej på deres ansøgning om at deltage i ministeriet forsøgsordning, hvor to lektioner af den understøttende undervisning kan sløjfes til fordel for tid til konfirmationsforberedelse.

Skolechef: Ingen dato for ministersvar

Det er Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og Enhedslisten, der i Børne- og Ungeudvalget har stemt for dispensationsansøgningen.

Skolechef i kommunen Charlotte Groftved oplyser, at hun ikke ved, hvornår kommunen får svar på sin ansøgning.

Ellen Trane Nørby begrunder sit nej til Frederiksberg med, at ministeriet ikke har modtaget nogen pædagogisk begrundelse for ansøgningen. Mai Mercado fra Konservative oplyser, at hun sammen med Liberal Alliance har kaldt ministeren i samråd. Hun kræver, at ministeren forklarer sammenhængen mellem sit Frederiksbergs-nej, og at hun tidligere i fagbladet Folkeskolen har udtalt, at hun stiller sig åben over for dispensationsansøgninger.  

Også Assens Kommune har søgt dispensation om at korte skoledagen. Her har man søgt om lov til at nedsætte timetallet, men dette gælder kun for et dagbehandlingstilbud.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ