Understøttende undervisning
6   685

Minister gør igen opmærksom på muligheden for at korte skoledagen

Ellen Trane Nørby har i dag sendt endnu et brev til kommunerne om, at de kan konvertere den understøttende undervisning til fordel for kortere skoledage, og at de endda kan overlade beslutningen til skolerne. Vi vil sikre os, at kommunerne kender til reglerne, lyder det fra ministeren.

I slutningen af august sendte undervisningsminister Ellen Trane Nørby på forligskredsens vegne et såkaldt hyrdebrev til kommunerne efter en mediestorm af kritiske røster om skoledagens længde. I brevet gjorde forligskredsen det klart, at folkeskoleloven giver mulighed for at konvertere en del af den understøttende undervisning til en ekstra voksen i fagtimerne.

I starten af november udsendte ministeriet en vejledning, der igen fortalte om muligheden, og nu sender ministeren endnu et brev til kommunerne, som understreger muligheden.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nogle steder har der været problemer med at få skoledagen til at gå op på en god måde. Der findes ikke én model, som passer alle klasser, skoler og kommuner. Derfor er det nødvendigt, at man lokalt finder gode lokale løsninger. Både kommunalbestyrelsen og skolebestyrelsen har i dag en række redskaber til at finde netop den løsning, der passer dem lokalt", skriver Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Minister: Vil sikre, at kommunerne kender reglerne

"Kommunerne og skolerne kan bruge den fleksibilitet, der allerede er i folkeskoleloven til at tilrettelægge en skoledag med balance mellem skoleliv og fritidsliv. Den mulighed vil vi være sikre på, at kommunalbestyrelserne kender til, og derfor sender vi det nye notat", tilføjer ministeren.

Allerede før jul fortalte SF's undervisningsordfører Jacob Mark folkeskolen.dk, at forligskredsen var blevet enige om at sende et nyt brev, der i flere detaljer gør det klart, hvilke muligheder kommunerne har for at skære i skoleskemaerne. Og det er det brev, som kommunerne i dag har fået fra ministeren.

I brevet nævner ministeren blandt andet, at skolerne blot er forpligtede til at beholde én time til den understøttende undervisning. En melding hun også tidligere har informeret i et brev til tre Viborg-politikere. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ