Elevdemokrati
0   332

Ny elevorganisation skabt i protest mod reformen

Oprøret mod Danske Skoleelevers opbakning til folkeskolereformen har nu ført til dannelsen af en ny, parallel elevorganisation, der kalder sig Alle Danmarks Folkeskoleelever (ADFE). Den nye forening bebuder flere demonstrationer imod de lange skoledage og andre af reformens elementer.

"Vi mener, groft sagt, at vi, og ikke mindst personalet på skolerne, bliver behandlet som forsøgskaniner", siger formand for den nye forening, 15-årige Milos Jørgensen, i en pressemeddelelse. "'Gad vide om fagligheden bliver øget, når vi skærer på lærernes forberedelsestid?', tænkte skaberne bag reformen højst sandsynligt. 'Gad vide om det hjælper at indføre flere timer', når undersøgelser viser det modsatte? '

"Skolereformen er altså ikke bygget på evidens, men snarere gætteri uden videnskabelig belæg, og det er ikke sådan, at vi ønsker en skole", lyder det fra Milos Jørgensen, der selv går i 8. klasse og er formand for elevrådet på Bakkegårdsskolen i Gentofte.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er som bekendt allerede en landsdækkende organisation for skoleelever, elevrådsorganisationen Danske Skoleelever. Men dem føler initiativtagerne til Alle Danmarks Folkeskoleelever ikke repræsenteret af. Milos Jørgensen og den øvrige bestyrelse har selv stået for at etablere hjemmeside og så videre.

"Men vi har fået masser af støtte fra lærere og forældre, som synes, det er nice", fortæller han.

Trods det ambitiøse navn, Alle Danske Folkeskoleelever, er det foreløbig kun en lille flok elever, der har sat den nye organisation i gang og åbnet en hjemmeside, hvor skoleelever fra hele landet kan melde sig ind, ligesom 822 foreløbig har liket den nye organisation på Facebook. Det er ikke den samme gruppe, som tidligere har stået bag en besættelse af en skole, men ADFE tror også mere på demonstrationer end på breve til politikerne.

"Demonstrationer har været én af de få løsninger, der ser ud til at vække politikerne. Derfor ser det ud til, at det er dén vej, vi må gå", siger han og tilføjer, "Vi har ikke tænkt os bare at kaste med sten, men vil gerne bidrage konstruktivt i debatterne, derfor håber vi at kunne etablere nogle politiske kontakter, så vi kan få politikerne til at indse, at det ikke er for sjov".Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ