Debat

Mit liv med den nye skolereform - tanker fra en folkeskoleelev

Indlæg efter indlæg, artikel efter artikel.. Næsten hver dag kommer der nye tekster om, hvordan vi voksne oplever hverdagen efter folkeskolereformen - men det er ikke så ofte vi hører historierne fra dem det hele egentligt drejer sig om - nemlig eleverne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det her indlæg, er en stil fra en dreng som går i 5. klasse - som havde brug for at få lettet sit hjerte. Teksten er kun korrekturlæst.

Jeg kan lige så godt først som sidst sige, at jeg syntes den nye skolereform stinker!

Jeg havde glædet mig til at jeg skulle i 4. klasse. Der ville jeg få fri tidligt nogle dage. Min skole havde nemlig, allerede fra jeg gik i 1. klasse bestemt, at hele indskolingen skulle gå i skole til kl. 14 hver dag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Man kunne måske sige, at det var en god ide, hvis alle de ting som de voksne sagde der så skulle være i skoledagen, så også kom til at ske.

Jeg syntes det er synd for de små børn, at de skal være i skole så længe. Min lillsøster hader at gå i skole og hun er først startet i 1. klasse i år. Puha det er mange år at skulle gøre noget man hader!

Nåh, men tilbage til mig selv. Jeg fik jo ikke mit ønske opfyldt med at have tidligt fri en gang imellem. Jeg har nemlig først fri kl. 15 hele ugen.

Det er egentligt ikke fordi jeg hader at gå i skole, bare det ikke var hele tiden.

Det ville være rart hvis jeg engang imellem kunne gøre noget en eftermiddag, som jeg selv havde bestemt og som jeg havde lyst til. Nu er det bare hjem fra skole, lave lektier, til sport, hjem og spise, i bad og så i seng.

Efter jul skal jeg have 2 timer mere om ugen. Mange af de voksne siger, at det er fint nok, for så har børnene lavet deres lektier når de kommer hjem. Men det viser bare, at de taler om noget de ikke ved noget om. De siger også, at det er så godt, at vi rør’ os til bevægelse hver dag! Det passer ikke en skid (undskyld mit sprog).

Der står i loven at vi skal have 45 minutters bevægelse hver dag, men det får vi ikke overhovedet ikke. Min skole siger endda, at hvis vi har 2 x 45 minutters idræt om mandagen så tæller den ene for de 45 minutter om tirsdagen.

Der er mange dage hvor vi slet ikke har bevægelse. Det er oftere at vi ikke har end at vi har.

Jeg syntes det er underligt, at de voksne som har lavet loven ikke kan se og høre, at det ikke fungerer. Selv jeg, der nu går i 5. klasse, kan da regne ud, at når vi skal have mange flere timer, så skal lærerne også have tid til at gøre sig klar til at undervise os. Det har de ikke fået, faktisk tror jeg, at de har fået mindre.

Det skal også helst være billigere for kommunen, at vi går i skole. Det betyder for os, at alle de spændende ting som vi kunne laver ikke kommer til at ske.

Vores bøger og alting er gammelt og slidt. Jeg vil bare gerne have mit gamle skoleliv tilbage, der hvor jeg skal opføre mig godt, være sød, høre efter og være hjælpsom.

Hvornår er det jer voksne, der skal høre efter?! I har bestemt at alle os børn ikke skal have tid til at være børn mere. Vi skal blive lige så stressede og trættede af det hele som I selv er.

I fik selv lov til at være børn. Min gamle morfar på 69 år, han havde tid til at lege. Og det selvom han startede med at arbejde meget tidligt. Der var ikke bestemt over hele hans dag.

Det er os børn det handler om, men hvem har spurgt os?

Jeg er ikke voksen endnu, så være sød at behandle mig som et barn…