Inklusion
3   570

Ekspertgruppe får et halvt år til eftersyn af inklusionen

Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal er af undervisningsminister Ellen Trane Nørby udpeget til at stå i spidsen for en gruppe, som skal gennemføre det eftersyn af inklusion i den danske folkeskole, som var en del af partiet Venstres valgkamp. Gruppen får et halvt år til sit arbejde, som skal munde ud i anbefalinger til skoler og kommuner til en bedre inklusion.

ekspertgruppens opgave

  1. Afdække proportioner i omstillingen til inklusion, herunder afdække udfordringer i indsatsen samt give et billede af indsatser på kommune- og skoleniveau, herunder også i forhold til brug af ressourcepersoner, særlige læringsmiljøer og ressourceanvendelse.
  2. Identificere hovedproblemer og gode eksempler i forhold til den konkrete implementering, for eksempel i forhold til særlige målgrupper. Dette skal ske med udgangspunkt i nedenstående emner. 
  3. Komme med anbefalinger til den praktiske implementering, der umiddelbart kan anvendes af de forskellige aktører, samt eventuelle forslag til konkrete justeringer.

"Der er mange steder, hvor der er udfordringer med at få inklusionen til at lykkes. Det er ikke nogen nem øvelse at få flere børn med i fællesskabet i den almene folkeskole. Vi vil være sikre på, at alle børn får den nødvendige støtte. Det er derfor, vi nu gennemfører et eftersyn af inklusionsindsatsen", siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse i anledning af, at hun i dag præsenterer ekspertgruppen.

Regeringen offentliggør i dag den tredje rapport om kommunernes implementering af inklusionen og offentliggør samtidig det varslede eftersyn af inklusionsindsatsen. Det skal udføres af "en ekspertgruppe, der er tæt på dagligdagen ude på skolerne". Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal bliver formand for en gruppe, der også består af tre repræsentanter fo kommunerne, to lærere, en pædagog, en repræsentant fra PPR og to repræsentanter for eleverne. En større referencegruppe bestående af folkeskolens parter, relevante vidensaktører og forskere på området skal følge arbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg ser frem til opgaven som formand for inklusionseftersynets ekspertgruppe. For mig at se er der tre store og vigtige opgaver, vi skal tage fat på: Vi skal give et samlet billede af inklusionsindsatsen, finde gode eksempler og hovedproblemer samt ikke mindst komme med anbefalinger til praksis og justeringer. Målet må være, at ideen om inklusion i skolen, hvor alle elever lærer og trives, skal lykkes i skolens virkelighed, siger Claus Hjortdal.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt