Formand for skolelederforeningen Claus Hjortdal ser frem til opgaven som formand for inklusionseftersynets ekspertgruppe.

Ekspertgruppe får et halvt år til eftersyn af inklusionen

Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal er af undervisningsminister Ellen Trane Nørby udpeget til at stå i spidsen for en gruppe, som skal gennemføre det eftersyn af inklusion i den danske folkeskole, som var en del af partiet Venstres valgkamp. Gruppen får et halvt år til sit arbejde, som skal munde ud i anbefalinger til skoler og kommuner til en bedre inklusion.

Publiceret

ekspertgruppens opgave

  1. Afdække proportioner i omstillingen til inklusion, herunderafdække udfordringer i indsatsen samt give et billede af indsatserpå kommune- og skoleniveau, herunder også i forhold til brug afressourcepersoner, særlige læringsmiljøer ogressourceanvendelse.
  2. Identificere hovedproblemer og gode eksempler i forhold til denkonkrete implementering, for eksempel i forhold til særligemålgrupper. Dette skal ske med udgangspunkt i nedenståendeemner. 
  3. Komme med anbefalinger til den praktiske implementering, derumiddelbart kan anvendes af de forskellige aktører, samt eventuelleforslag til konkrete justeringer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er mange steder, hvor der er udfordringer med at få inklusionen til at lykkes. Det er ikke nogen nem øvelse at få flere børn med i fællesskabet i den almene folkeskole. Vi vil være sikre på, at alle børn får den nødvendige støtte. Det er derfor, vi nu gennemfører et eftersyn af inklusionsindsatsen", siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse i anledning af, at hun i dag præsenterer ekspertgruppen.

Færre kommuner øremærker penge til inklusion 

Regeringen offentliggør i dag den tredje rapport om kommunernes implementering af inklusionen og offentliggør samtidig det varslede eftersyn af inklusionsindsatsen. Det skal udføres af "en ekspertgruppe, der er tæt på dagligdagen ude på skolerne". Formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal bliver formand for en gruppe, der også består af tre repræsentanter fo kommunerne, to lærere, en pædagog, en repræsentant fra PPR og to repræsentanter for eleverne. En større referencegruppe bestående af folkeskolens parter, relevante vidensaktører og forskere på området skal følge arbejdet.

"Jeg ser frem til opgaven som formand for inklusionseftersynets ekspertgruppe. For mig at se er der tre store og vigtige opgaver, vi skal tage fat på: Vi skal give et samlet billede af inklusionsindsatsen, finde gode eksempler og hovedproblemer samt ikke mindst komme med anbefalinger til praksis og justeringer. Målet må være, at ideen om inklusion i skolen, hvor alle elever lærer og trives, skal lykkes i skolens virkelighed, siger Claus Hjortdal.

Regeringsgrundlag: Inklusionen skal til eftersyn

Powered by Labrador CMS