DLF-kongres '15
0   270

Delegeret: Det faglige fællesskab er ved at forsvinde

Vi er ikke længere i en samlet forening – desværre, sagde Line Winther Hultengren fra Københavns Lærerforening. Forskellene er blevet for store kommunerne imellem, og nogle taler for negativt om hverdagen i skolen. Vi skal stå sammen, sagde hun og opfordrede de lærerstuderende til at gå på talerstolen.

"Jeg fik desværre bekræftet, at vi ikke længere er én samlet forening, da jeg var på kongresforberedende møde. Jeg kan ikke genkende alle skrækscenarierne, som jeg blev præsenteret for. Tværtimod fortalte jeg, at vores sygefravær er faldet. Det fik nogle til at grine og så skulle jeg forsvare min skole. Jeg er bestemt ikke på en perfekt skole, men vi skal altså også huske at fortælle om det gode og ikke drukne i dårligdomme", sagde Line Winther Hultengren.

Hun fortalte, at der altid har været forskelle på lærernes forhold fra Aalborg til Aakirkeby, men at forskellene nu er så store kommunerne imellem, at hun oplever, at lærere vender ryggen til hinanden, fordi de ikke kan genkende hinandens hverdagshistorier.

 

Nyuddannede vender ryggen til DLF

Artiklen fortsætter under banneret

"Det betyder, at nogle vender ryggen til hinanden - og til DLF. Især vender nogle af de nyuddannede ryggen til DLF. De er uddannet til skolehverdagen som den er i dag, så nu er vi ikke kun splittet mellem kommunerne men også mellem om man er nyuddannet eller erfaren lærer", sagde hun og nævnte, at hun for eksempel savnede sin egen lærergeneration på kongressen. Hun blev lærer for fire år siden.

Hun henvendte sig direkte til de delegerede fra Lærerstuderendes Landskreds (LL):

"I er garanteret meget uenige i meget af det, der er sagt her på kongressen. Jeg siger ikke, at I har ret i alt, men vi vil altså gerne høre på jer her. I skal gå på talerstolen og fortælle, hvordan det ser ud fra jeres synspunkt. Vi må ikke bekrige hinanden internt, vi skal have fokus på et fagligt fællesskab, så vi kan overleve som organisation", understregede Line Winther Hultengren.

Hendes indlæg fik Morten Kampp Rasmussen fra LL på talerstolen.

"Du har ret, Line. Der er ikke meget interesse blandt de unge for fagforening. "Er det ikke jer med dagpengene?", kan de finde på at spørge, når vi er ude på uddannelsesstederne. Klub-kreds-samarbejdet må opkvalificeres. Vi kan ikke klare arbejdet alene. Og så ville det være dejligt, hvis der stod en tillidsrepræsentant i døren og tog imod, når vi kommer ud i praktik. En, der siger velkommen og fortæller, hvorfor det er vigtigt at være i fagforening. Husk os, invitér os og investér i os", sagde Morten Kampp Rasmussen.

Anders Bondo sagde, at det bestemt ikke handler om kun at tale om alle begrædelighederne. Han advarede imod at dele lærerne op i de unge og de gamle.

"Jeg oplever ikke, at der er et skel dér. Jeg oplever ikke, at vi har forskellige værdier. Og til LL vil jeg sige, at jeg meget gerne kommer med ud på læreruddannelsesstederne og præsenterer fagforeningen". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
315 andre er allerede tilmeldt