Fysisk arbejdsmiljø
0   483

Bedre indeklima i skolerne debatteres i Folketinget i dag

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti stiller i dag beslutningsforslag i Folketinget om folkeskolernes indeklima. Det handler om for dårlig luft i klasselokalerne på grund af mangelfuld ventilation. For høj CO2-koncentration generer eleverne endnu mere, nu hvor skoledagen er blevet længere.

Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til at lave en indeklimaplan sammen med KL, så kommunerne bliver forpligtet til at medtænke indeklimaet, når kommunerne renoverer skoler. Desuden ønsker partiet en undersøgelse af om Danmark bør følge Norge og Sverige og konkret lovgive om automatisk mekanisk ventilation på skolerne.

Enhedslisten vil sikre skolerne et bedre indeklima med en høj luftkvalitet i klasselokalerne. Det skal bl.a. ske ved, at kravene til CO2-koncentrationen i nybyggede klasselokaler skal gennemføres i alle klasselokaler inden 2016. Også Enhedslisten nævner Norge og Sverige og ønsker at pålægge kommunerne at sørge for godt indeklima i skolerne.

Artiklen fortsætter under banneret

"Et væld af undersøgelser viser, at indeklimaet slet ikke er godt nok på de danske folkeskoler. Her er ventilationen utilstrækkelig, temperaturerne forkerte, og CO2-koncentrationer ligger over det acceptable niveau. Det øger elevernes risiko for hovedpine, irriterede øjne og deres koncentrationsevne bliver nedsat, og det er jo helt katastrofalt, at vi udsætter eleverne for de forhold", siger Lars Dohn fra Enhedslisten.

"Partierne bag folkeskolereformen har en forventning om, at eleverne skal blive så dygtige som muligt, når de er i skolen - og vi andre afleverer jo også vores børn i folkeskolen for, at de skal lære, udvikles og trives. Men den dårlige luft er en barriere for elevernes læring, og alligevel bliver der ikke gjort noget ved det - det er jo dumt", mener han.

Begge partier håber på, at Folketingets øvrige partier vil være med til at sikre et godt indeklima på folkeskolerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ