KL
4   871

Michael Ziegler: En speciel aftale

KL's topforhandler Michael Ziegler er glad for, at lærernes overenskomst er landet. Det har været et specielt forløb, fordi den nye aftale kommer oven på konflikten i 2013. Nu vil KL bakke loyalt op om den indgåede aftale, fortæller han.

KL's topforhandler Michael Ziegler var manden i spidsen for forhandlingerne, der i 2013 endte med lockout af landets lærere. Og i år har han igen været topforhandler for de kommunale arbejdsgivere. Denne gang med en aftale som resultat af lærerforhandlingerne. En aftale som 70 procent af lærerne i dag har stemt ja til. Og det er et afstemningsresultat, der glæder den konservative Høje-Taastrup-borgmester.

"Det er jeg naturligvis glad for. Når vi indgår overenskomstaftaler, så foretrækker vi selvfølgelig klart, at de efterfølgende bliver stemt hjem. Så det er jeg glad for, og der er jo ingen tvivl om, at denne her aftale har været speciel, fordi den kommer oven på konflikten i 2013. Og den har jo også krævet noget knofedt at indgå, og derfor er vi glade for at den også kunne lande og bære hele vejen hjem", siger Michael Ziegler til folkeskolen.dk

Artiklen fortsætter under banneret

"Når der nu har været konflikt sidste gang, og at vi dermed har et område, hvor der er klar uenighed mellem os og Danmarks Lærerforening. På trods af det har det kunnet lade sig gøre at indkapsle uenigheden og lande en aftale. Det er tilfredsstillende synes jeg, for begge parter, og det tror jeg, at vi alle har brug for, så det er vi i særdeleshed glade for", siger Michael Ziegler.

Vil bakke loyalt op

Hvordan vil KL's rolle være fremadrettet i forhold til de 15 punkter for planlægningen af skoleåret, som er en del af aftaleresultatet?

"Vi vil bakke loyalt op om den aftale, vi har lavet og bakke loyalt op om de 15 punkter, vi har aftalt med Lærernes Centralorganisation. Men hvordan vi helt konkret vil gøre det, vil vi finde ud af efterfølgende. Her og nu har vi lige afventet om vi kunne få et ja hjem", siger Michael Ziegler.

Anbefaler I, at kommunerne indgår aftaler med de lokale lærerkredse?

"Der er anvendt en omhyggelig udvalgt formulering i den aftale, der er indgået. Nemlig at parterne er 'opmærksomme på adgangen til at indgå lokale arbejdstidsaftaler'. Deri ligger, at vi som KL ikke går ud og anbefaler kommunerne at lave lokalaftaler. Men vi går heller ikke ud og anbefaler kommunerne ikke at lave aftaler. Det tager kommunerne selv stilling til om de mener, at der er behov for det eller ej", siger Michael Ziegler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ