Pisa 2015
0   563

Pisa-undersøgelsen går i gang i dag

Fra i dag og til og med den 26. april kommer testadministratorer fra Pisa-konsortiet ud på 400 danske skoler, hvor 9000 unge skal besvare Pisa 2015's opgaver. Først i december 2016 bliver resultatet af Pisa-undersøgelsen offentliggjort.

PISA 2015

Pisa 2015 er sjette runde af Pisa-undersøgelserne og gennemføres i marts-april 2015 på cirka 400 danske skoler. Fokus er denne gang på naturfag, og det betyder, at alle elever testes i naturfag. Ni ud af ti elever vil blive testet i to af fagområderne, dvs. én times naturfag og én time i enten læsning, matematik eller problemløsning i samarbejde med andre. De øvrige elever testet i tre fagområder, hvoraf den ene time er i naturfag. Alle elever besvarer således ikke de samme opgaver, men samlet set for Danmark afdækkes det, der svarer til ca. syv times testmateriale. Herudover besvarer eleverne nogle spørgeskemaer. Også skolelederen besvarer spørgeskemaer med baggrundsoplysninger om skolen.

Læs mere på pisa.sfi.dk

De mange 15-årige skal besvare Pisa-opgaver i to timer ved en computer med en lille pause midtvejs. Årets Pisa-fokus er naturfag, og det betyder,at alle 9000 elever skal gennemføre en times Pisa-test i naturfag. Derudover testes eleverne i enten læsning, matematik eller problemløsning i samarbejde med andre eller en kombination.

Desuden skal eleverne svare på et spørgeskema om blandt andet deres egen indsats og vedholdenhed i skolen, selvtillid, oplevelse af arbejdsmiljøet i skolen med mere.

Artiklen fortsætter under banneret

Pisa-dataindsamlingen finder sted på folkeskoler, friskoler samt enkelte efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler, fordi kravet er, at deltagerne skal være født i 1999. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.452 andre er allerede tilmeldt