En nyskabelse i Pisa-undersøgelsen er 'problemløsning i samarbejde'. hvor eleven skal chatte med virtuelle gruppekammerater om løsningen af et problem

Pisa-undersøgelsen går i gang i dag

Fra i dag og til og med den 26. april kommer testadministratorer fra Pisa-konsortiet ud på 400 danske skoler, hvor 9000 unge skal besvare Pisa 2015's opgaver. Først i december 2016 bliver resultatet af Pisa-undersøgelsen offentliggjort.

Publiceret

PISA 2015

Pisa 2015 er sjette runde af Pisa-undersøgelserne og gennemføresi marts-april 2015 på cirka 400 danske skoler. Fokus er denne gangpå naturfag, og det betyder, at alle elever testes i naturfag. Niud af ti elever vil blive testet i to af fagområderne, dvs. éntimes naturfag og én time i enten læsning, matematik ellerproblemløsning i samarbejde med andre. De øvrige elever testet itre fagområder, hvoraf den ene time er i naturfag. Alle eleverbesvarer således ikke de samme opgaver, men samlet set for Danmarkafdækkes det, der svarer til ca. syv times testmateriale. Herudoverbesvarer eleverne nogle spørgeskemaer. Også skolelederen besvarerspørgeskemaer med baggrundsoplysninger om skolen.

Læs mere på pisa.sfi.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny i spidsen for Pisa-undersøgelsen

De mange 15-årige skal besvare Pisa-opgaver i to timer ved en computer med en lille pause midtvejs. Årets Pisa-fokus er naturfag, og det betyder,at alle 9000 elever skal gennemføre en times Pisa-test i naturfag. Derudover testes eleverne i enten læsning, matematik eller problemløsning i samarbejde med andre eller en kombination.

Desuden skal eleverne svare på et spørgeskema om blandt andet deres egen indsats og vedholdenhed i skolen, selvtillid, oplevelse af arbejdsmiljøet i skolen med mere.

Pisa-dataindsamlingen finder sted på folkeskoler, friskoler samt enkelte efterskoler, gymnasier og erhvervsskoler, fordi kravet er, at deltagerne skal være født i 1999. 

Igen ekstra mange tosprogede i Pisa