45 minutter daglig bevægelse i skolen er en del af folkeskolereformen og et af de projekter, som nu skal prøves af i nogle måneder på nogle af forsøgsskolerne

74 skoler skal afprøve reformen før sommerferien

74 skoler i 35 kommuner har fået del i 20 millioner kroner, som Undervisningsministeriet har afsat til forsøg med nogle af folkeskolens elementer i de kommende måneder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er blandt andet givet tilskud til projekter om sammenhængen mellem sang, rytmik og mere bevægelse og læring, afvikling af en naturfagscamp med videnskabelige eksperimenter og forsøg, etablering af skolesamarbejder med museer, teatre og ungdomsskoler og meget mere, oplyser ministeriet. 

"Det er godt, at så mange kommuner og skoler vil være med til at udvikle den længere og varierede skoledag allerede til foråret. Det er en stor opgave at føre reformen ud i virkeligheden, og derfor støtter vi skolerne mest muligt med det. Nogle er allerede godt i gang, mens andre har brug for at få mere klare billeder på, hvordan skoledagen kan se ud. Det skal de deltagende skoler og kommuner nu være med til at give ved at dele ud af de erfaringer, de får ved at gennemføre forsøgene. På den måde sikrer vi, at opgaven både bliver lettere at gå til, og at den bliver løst på en god måde", siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.

Bondo: Forsøg med folkeskolereform kommer i 11. time

"Det er jo paradoksalt, at man laver en folkeskolereform og så bagefter sætter forsøg i gang for at finde ud af, hvordan den skal fungere", lød lærerformand Anders Bondos kommentar, da forsøgsmuligheden blev lanceret i november.

Det er blandt andet den nye understøttende undervisning i samarbeje mellem lærere og pædagoger, daglig motion og bevægelse samt lektiehjælp og tæt samarbejde med blandt andre det lokale foreningsliv og musik- og ungdomsskoler, som bliver en del af folkeskolenloven fra næste år, og som nu skal afprøves i 35 kommuner fra februar til april. Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) støtter skoler og kommuner undervejs og laver til sidst en tværgående opsamling af erfaringerne. De vil blive præsenteret på en række workshops i maj 2014 og på ministeriets hjemmeside om reformen.