Undervisningsdifferentiering
0   529

Horsens-skole højner trivsel for højtbegavede elever

På Horsens Byskole får seks elever undervisningsforløb på udskolingsniveau, selvom de til daglig går i 0. til 6. klasse. Børnene er højt begavede, og skolens leder og lærere har oplevet, at børnene bliver gladere af mere udfordrende undervisning.

"Sidste år opdagede vi, at der var nogle børn, der mistrivedes, samtidig med at de havde nogle felter, hvor de var meget dygtige. Flere børn har været i PPR, og det har vist sig, at de har en høj intelligens", siger afdelingsleder Birgit Alsted.

I alt har skolen seks elever i indskoling og mellemtrin, der vurderes til at være højt begavede. Ikke alle er blevet IQ-testede, men nogle af børnene har en IQ på over 140. Fem gange i løbet af sidste skoleår har skoleledere og to lærere inviteret eleverne og deres forældre til netværksaftener. Her kan forældrene erfaringsudveksle, mens børnene får anderledes og udfordrende undervisningsforløb. 

"To lærere har stået for at planlægge undervisningen af de seks højtbegavede elever. Den ene lærer er dygtig til fysik, den anden til it, og de har lavet undervisning på udskolingsniveau. Selvom der er elever fra både 0. og 6. klasse, så viste det sig faktisk, at niveauet ramte dem alle. Det er vores erfaring, at eleverne er blevet gladere og trives bedre efter, at vi har startet forløbet", siger Birgit Alsted.

Lodret holddannelse
Ifølge skolelederen kan det være svært at spotte højtbegavede elever, fordi de bevidst undgår at gøre opmærksom på sig selv. Fælles er dog, at de ikke trives i skolen, og efter succesen med netværksaftener vil skolen satse yderligere på trivslen for de højtbegavede elever.

"Vi vil gerne i gang med at lave nogle forløb i skoletiden med lodret holddannelse, hvor de højt begavede elever får undervisning, der på samme måde udfordrer og rammer deres interesser", siger afdelingslederen på Horsens Byskole.

Omkring 35.000 danske skolebørn er højtbegavede, oplyser Gifted Children, der er en forening for højtbegavede børn og forældre. Det svarer til, at der sidder mindst et højtbegavet barn i hver skoleklasse.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.562 andre er allerede tilmeldt