DLF har vedtaget strategi for en ny tid med arbejdstidslov

Gode og forsvarlige vilkår for lærernes professionelle opgavevedtagelse. Det er det højeste mål for Danmarks Lærerforenings strategi i den nye virkelighed, hvor der ikke længere er en arbejdstidsaftale, men lærernes arbejdstid er fastlagt i en lov.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF vil søge samarbejde med arbejdsgiverne på alle niveauer for at nå målet.

"De steder, hvor det ikke er muligt at indgå kollektive løsninger md arbejdsgiverne, må foreningens støtte medlemmerne i at skabe forsvarlige vilkår på grundlag af de regler, som Folketinget har fastlagt med lov 409", har kongressen vedtaget og samtidig understreget, at DLF vil værne om medlemmernes fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Lærerforeningens højeste myndighed, kongressen, vedtog den fremtidige strategi efter en grundig debat i Falconer Centret på Frederiksberg.  Kongrespunktet var lukket, så presse og andre tilhørere ikke kunne overvære debatten. 

Før DLF-kongres: Tillidsrepræsentanterne må ikke stå alene