Der er brug for flere penge til skoleområdet i Esbjerg, når folkeskolereformen skal indføres.

Esbjerg skal finde 72 millioner kroner til skolereform

Nu melder også Esbjerg sig i koret af kommuner, der har problemer med at finansiere folkeskolereformen – kommunen skal over fire år finde 72 millioner kroner for at kunne leve op til reformens ambitioner.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Den økonomiske udfordring hedder nu 72 millioner kroner over fire år, siger Esbjerg Kommunes økonomichef Eddie Dydensborg til avisen JydskeVestkysten.

Dermed skal kommunen flytte penge fra andre serviceområder for at finansiere reformen. Og det er en bunden opgave.

"Det er jo ikke et valg, politikerne har, for skolereformen er vedtaget i Folketinget", siger direktøren for børn & kultur, Jørn Henriksen, til JydskeVestkysten.

Dermed melder Esbjerg sig ind i rækken af kommuner, der skal flytte penge til skoleområdet for at indføre en reform, der ellers fra centralt hold i regeringen og KL bliver kaldt fuldt finansieret.

Politikere stiller spørgsmål til manglende reform-finansiering

Fuldt finansieret Foreholdt til de konkrete finansieringsvanskeligheder i blandt andet Kolding har ministeren givet følgende skriftlige svar til folkeskolen.dk:

"Folkeskolereformen er fuldt finansieret, hvilket KL og regeringen også har givet hinanden håndslag på i kommuneaftalen for 2014. Regeringen er opmærksom på, at kommunerne er forskelligt stillede i forhold til at realisere reformen inden for de forudsatte rammer, og derfor er der afsat midler til et ekstraordinært løft af bloktilskuddet for at imødekomme kommuner med særlige udfordringer. Derudover sker der blandt andet en større afbureaukratisering, som også frigør resurser til det faglige løft af folkeskolen", skriver undervisningsminister Christine Antorini.

Antorini afviser: ingen finansierings-problemer med reformen

Læs mere

Læs evt. mere på JV.dk(betaling)