Ikke-læreruddannede
10   862

København: Vi vil da helst have lærere som vikarer

Over halvdelen af landets lærervikarer har ikke en relevant uddannelse. Projektlederen for Københavns Kommunes vikardækning understreger, at kommunen ikke blot foretrækker vikarer med relevant uddannelse, men vikarer med en læreruddannelse.

På baggrund af at over halvdelen af alle lærervikarer mangler uddannelse, skriver Politiken i dag om et nyt projekt i København, der skal sikre kompetente lærervikarer i kommunens folkeskoler. Men avisartiklen nævner ikke uddannede lærere som mulige vikarer - kun studerende på fag, som er relevante i folkeskolen.

"Der er ingen tvivl om, at skolerne helst vil have uddannede lærere, når de søger vikarer. Og det er selvfølgelig også de uddannede lærere, vi helst vil have ind i vores udbud af vikarer", siger projektlederen for onlinebooking af vikarer i Københavns Kommune, Inger Brandt, til folkeskolen.dk.

Kun uddannede lærere, lærerstuderende eller universitetsstuderende kan blive oprettede som ansøgere på hjemmesiden laerervikaeren.dk, der er et onlineredskab for skolerne til booking af vikarer. Men det er altså ikke de studerende, men uddannede lærere, der er de mest eftertragtede i jagten på vikarer.

"Kravene er, at universitetsstuderende og akademikere skal have et relevant folkeskolefag og læreruddannede skal helst være et stykke henne i uddannelsen. Uddannede lærere er dog de mest eftertragtede til at varetage både kortere og længere vikariater", siger projektleder Inger Brandt.

Artiklen fortsætter under banneret

Vikar-projektet har indtil videre været så eftertragtet, at man har lukket for nye ansøgere. De nyeste tal viser, at der blandt de tilmeldte lærervikarer er 70 lærere, 105 lærerstuderende og 51 akademikere og universitetsstuderende. Efter sommerferien vil laerervikaren.dk igen åbne for nye ansøgere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
310 andre er allerede tilmeldt