Lærerne venter på indholdet af et indgreb.

Lærerne er bekymrede for indgrebet

En blanding af lettelse, bekymring og frygt breder sig blandt lærerne i øjeblikket. De glæder sig over, at lockouten slutter, men mange føler sig tromlet og demotiverede.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Facebook og debatfora svømmer i øjeblikket over med kommentarer fra lærere, som venter på besked om, hvad regeringsindgrebet kommer til at betyde. Der bliver gættet og ønsket, men også frygtet. "Det er sidste dag. Godt for det, men vi venter spændt på indholdet i indgrebet. Tak for det store sammenhold, fremmødet og opbakningen!", lyder det fra en lærer på facebook. "Regeringen til eksamen! Hele landet holder vejret og håber på en go' fremtid på landets skoler", skriver en anden.

Lærer: Jeg er i oprør

En mærkelig morgen

Mikkel Wiene, som er lærer og tillidsrepræsentant på Islev Skole i Rødovre, er glad for, at konflikten ender, men meget bekymret for, hvad indgrebet indeholder og om der bliver nogen sikring af lærernes rammer for undervisningen. "Det er en meget mærkelig morgen at stå op til. Det er med blandede følelser, at jeg ser frem mod pressemødet kl 10", siger han. Mai-Brit Hald Moeslund fra Molsskolen i Knebel deler fuldt Mikkel Wienes bekymring og er samtidig også lettet over, at lockouten slutter. "Jeg er særligt bekymret for mine 9. klasser, som har mistet en hel måneds undervisning. De skal op i dansk, og jeg skulle have brugt tiden på at give dem al det sidste og i høj grad på at forberede til og gøre dem trygge i forhold til at gå op til prøven. Særligt de ambitiøse vil være meget stressede over, at skulle op med så kort varsel og uden, at jeg har kunnet forberede dem rigtigt". Hun skulle også selv have forberedt prøvespørgsmål til dansk, kristendom og historie. Bekymringen for, hvordan det bliver at komme tilbage og hvor meget arbejde, der bliver, ligger i baghovedet. Men bekymringen for eleverne er større.

Brug for at samles alligevel I Rødovre havde Mikkel Wiene og hans kolleger forberedt en stor Rock Out-koncert. Den bliver stadig afholdt. "Det bliver en god afslutning på en lang konflikt, som har været sindssyg god for sammenholdet, men også meget svær. Vi har hele tiden arbejdet for at gøre det til et apolitisk arrangement, og det fortsætter vi med. Det skal være ren underholdning og god stemning, for det trænger folk til. Men der bliver nok snakket en hel del om indgrebets indhold", siger Mikkel Wiene.