Dorthe Madsen frygter, at nogle af hendes elever ikke vil gå til afgangsprøve

Lærer: Jeg er i oprør

Indgrebet er et overgreb, siger lærer Dorthe Madsen, der hele morgenen har fulgt med på tv for at se, hvad regeringsindgrebet indeholder. Hun skal forberede afgangsprøver nu og frygter, at nogle af hendes mest sårbare elever ikke går op.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Så giver de os en lønstigning. Det har vi jo slet ikke bedt om. Og så står de der ved pressemødet og er totalt følelseskolde, ministrene. Det værste er deres kynisme. Jeg er i oprør. Selvfølgelig skal vi have en årsnorm som lærere, hvordan skulle det ellers fungere", spørger Dorthe Madsen, der er lærer og TR-suppleant på Sundbyøster Skole på Amager.

Man føler sig magtesløs

Hun fortæller, at de fire ugers lockout har været utroligt hårde, og at hun nu glæder sig meget til at møde eleverne. "Lige nu er det helt uoverskueligt. Der er syv dage til at forberede afgangsprøverne. Det er absurd. Vanvittigt. Ikke mindst overfor eleverne. Jeg skal have 9. klasses elever op til afgangsprøve i dansk, men jeg frygter, at flere af dem ikke vil gå op. Der er en gruppe af meget sårbare elever i min klasse, som jeg er bekymret for. Tingene smuldrer let for dem", siger Dorthe Madsen.   På mandag regner hun med, at skolen laver en slags indslusningsdag for eleverne, og så skal lærerne tale sammen om, hvordan de griber det hele an nu. Ikke mindst afgangsprøverne.

Thorning: Et indgreb er nødvendigt