Læreruddannelsen
0   535

Vikar

Lone Katborg

26 år -

Linjefag i dansk, samfundsfag og kristendomskundskab. Netop begyndt i tredje vikariat på Søndervangskolen i Hammel.

 

»Bare rolig - I kommer til at vælte jer i job«. Sådan lød meldingen, da Lone Katborg startede på læreruddannelsen i 2007. De studerende blev opfordret til at vælge linjefag udelukkende ud fra interesser, for efterspørgslen efter lærere ville være stor uanset fagkombination. Men i løbet af uddannelsens fire år blev virkeligheden en anden.

»Da jeg startede, overvejede jeg på intet tidspunkt, at jeg kunne ende som arbejdsløs. Så det var forfærdeligt at dimittere i en tid, hvor lærermangel var blevet til lærerfyringer«, fortæller Lone Katborg.

I løbet af den sidste tid på uddannelsen oplevede hun, hvordan der blev pisket en demotiverende stemning op, for både a-kassen, medier, undervisere og de studerende talte om, at jobmarkedet så håbløst ud. De første måneder som nyuddannet tilbragte Lone Katborg da også som ledig.

»Det var enormt hårdt at være arbejdsløs. Jeg kunne næsten ikke holde det ud. Nogle siger 'nyd det', andre forsøger med et 'der skal nok dukke noget op', men det er svært, når man ved, at det ikke nødvendigvis kommer til at ske. Jeg elsker at undervise og havde selvfølgelig taget uddannelsen for at komme i arbejde, så det var virkelig hårdt at møde alle afvisningerne«, siger hun.

Artiklen fortsætter under banneret

Lone Katborg oplevede, at mange døre lukkede sig, fordi hun kun havde tre linjefag. Hun var fra den første årgang på den nye læreruddannelse, så skolelederne var vant til ansøgere med undervisningskompetencer i flere fag, end hun har. Fra a-kasse og jobcentre blev hun mødt af bureaukrati og følelsen af, at der blev sat spørgsmålstegn ved hendes egen interesse i at få et arbejde.

Efter 13 uger indgik Lone Katborg selv en aftale om at komme i løntilskudsjob fra september 2011 til april 2012 ved Søndervangskolen i Hammel, hvor hun også tilbragte sin praktik på uddannelsens fjerde år. Det har efterfølgende ført til vikariater samme sted, først fra april til sommeren 2012, derefter fra sommeren til marts og nu fra marts til denne sommer.

»Vikariaterne har givet mig meget erfaring, for jeg underviser i mange forskellige fag, som jeg ikke havde på læreruddannelsen. Og både mellemtrin og udskoling. Men jeg håber selvfølgelig, at det engang kan føre til en fast stilling med mine linjefag«, siger hun.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
118 andre er allerede tilmeldt
Netværk for lærerstuderende

Vidste du, at du lige nu læser på et af Folkeskolens nye faglige netværk Lærerstuderende?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.