"Vi vil så gerne undervise", skriver flere på de store sorte skilte.

Lockout-tv: Fra kommandocentralen på Frederiksberg

Motionsløb med bannere, planlægning af flashmobs, skilte til skoler, sangskrivning og sammenspil til demonstrationer. Bülowsvej Hallen på Fredersiksberg sydede af kreativ aktivitet, da lærerne mødtes på lockoutens første dag og planlagde aktioner til resten af ugen.

Publiceret
Helle Jensen gør klar til at fremstille silhuetter til en flashmob.
Børnesangen "Jeg har fanget mig en myg" får ny tekst, så den passer bedre til en demonstration

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne klippede, klistrede, hamrede, malede, sang og spillede i den kolde hal på Frederiksberg her til formiddag. Alle Frederiksbergs lockoutede lærere er indbudt til at komme i hallen og melde sig til den gruppe, de helst vil være med i. En gruppe i midten af den store hal laver sorte skilte i menneskestørrelse, som skal bæres rundt i byen. Lærerne er klar med kridt, så forældre og elever kan skrive alt det, som de ikke kan gøre på grund af lockout. Andre laver skilte, som kan placeres uden for skolerne.

"Vi vil så gerne undervise, men KL og Frederiksberg Kommune har lockoutet os". To lærere er ved sirligt at male hvide bogstaver på en stor sort træplade. De er begge frustrerede over, at de i dag er lockoutet fra skolen.

"Det var meget underligt i morges, da jeg skulle på arbejde. Jeg er gift med en tjenestemand, og han skulle jo på arbejde", siger Joan Jaurnow.

Christianshavner-lærere vil dele konflikten med de lokale

En anden gruppe er i gang med at klippe farvede silhuetter og sætte dem på pind. Silhuetterne skal forestiller elever, og sorte tekster gør klart, hvilke behov den enkelte elev har. Alle silhuetterne gøres klar til udflugt med metroen. Midt i det hele runger bas, sanganlæg og el-guitar og en gruppe sangere, der øver sig på sange til demonstration her i eftermiddag på Frederiksberg Rådhus.