Lærerne på Christianshavn vil gerne inddrage lokalområdet i konflikten. Børnehaveklasselærer Lene Raagaard deler flyers ud på Christianshavn på den første lockoutdag

Christianshavner-lærere vil dele konflikten med de lokale

På Christianshavns Skole i København marcherer lærerne væk fra skolen klokken otte. Lærerne vil gerne nå ud til lokalområdet, mens de er lockoutede fra deres arbejdsplads.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne trækker i trøjen klokken 7.45. Det er ikke arbejdstrøjen, men hvide T-shirt med trykket "kvalitet eller discount". Hegnet mellem lærerne og skolen er pyntet med skilte og bannere. De er låst ude og fylder godt på det smalle fortov i den travle sidegade, hvor den sædvanlige morgentrafik kanter sig forbi.

Godt humør trods lockouten

"Vi står her jo fordi, vi gerne vil arbejde. Det føles mærkeligt, at gå fra ferie til lockout. Jeg føler ikke, KL har vist samarbejdsvilje. De er ikke kommet frem til det kompromis, man burde", siger børnehaveklasselærer Lene Raagaard.

I baggrunden begynder skolens elever at møde op. De står i porten og kigger mod deres lærere, som er blevet sat uden for døren. 15 klasser skal ikke møde op i skole, mens 18 klasser, primært i udskolingen skal møde op til delvis undervisning.

Ikke kun lærernes konflikt Lærerne på Christianshavns Skole har flere gange i løbet af overenskomstforhandlingerne været ude med flyers i lokalområdet for at gøre opmærksomme på lærernes situation, og da Christine Antorini i februar var på besøg i en anden anledning, stod lærerne også foran skolen med deres bannere. De vil gerne have fat i så mange danskere som muligt for at gøre opmærksomme på deres situation, og derfor går lærerne mod det centrale Christianshavn.

Mens klokkerne i Vor Frelser Kirke ringer til otte, går eleverne ind til time. Lærerne derimod smider deres skilte over skulderen og går mod metrostationen for at dele flyers ud ved metrostationen.

"Det er svært at være objektiv i det her, fordi det virker som en lang ordkamp i stedet for reelle forhandlinger. Det gør mig virkelig sur", siger lærer Lars Saul henvendt til sin kollega Jochen Hell. De to er eneste undervisere i deres fælles klasse. Det betyder, at alle klassens elever i dag må blive derhjemme.

Forårsgrønne lærere foran halvlukket skole

De to stiller sig midt på torvet, der er et knudepunkt for morgentrafikken, mens børnehaveklasselæreren Lene Raagaard slutter sig til. De står helt tæt ved trappeindgangen til metroen.

"Godmorgen, vil du have en flyer", spørger en lærer henvendt til en kvinde og hendes dreng. "Ja, det er måske en god morgen for dig", griner hun til lærerne, mens hun går videre og fortsætter, "nu skal jeg have sønnen med på arbejde. Du må gerne tage ham", joker hun og vinker.

"Vi får mange sjove kommentarer fra folk, når vi henvender os til dem. Mange er glade og imødekommende, men nogle siger også nej tak. En dame mente for eksempel ikke, at hun skulle have en flyer, fordi hun ingen børn havde. Det synes jeg jo er mærkeligt. Denne her konflikt gælder hele samfundet. Vi er alle sammen danskere, og det synes jeg er nok til, at man bør interessere sig for denne her konflikt", siger Lene Raagaard.