Lærerne uddeler flyers til de få forbipasserende forældre

Godt humør trods lockouten

Foran Sundbyøster Skole på Amager står skolens 24 lockoutede lærere med t-shirts og plakater. Med smil og godt humør deler de flyers ud til de få forældre, hvis børn skal møde i skole.

Publiceret Senest opdateret
Skolens matrikel når ud over fortovet foran skolen. Derfor er lærerne mødt op på vejens modsatte side.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Godmorgen! Jeg kommer til at savne jer i dag!", råber en tjenestemandsansat lærer på vej ind af skolens port. "Vi kommer også til at savne dig!" lyder det i kor fra modsatte side af vejen - derovre hvor skolens matrikel ikke kan nå.

"Det er noget rigtig møg", siger tillidsrepræsentantsuppleant Dorte Madsen. Hun står uden for skolen, mens tillidsrepræsentant Jan Andersen som tjenestemand skal møde på arbejde. "Jeg synes, det er en underlig situation, fordi vi lidt har en formodning om, at der er lagt en plan for hele forløbet fra KL's side, og at det er derfor, de ikke går i dialog. Så det virker lidt som skuespil at stå her i dag, når det alligevel sikkert ikke gør nogen forskel".

Dorte Madsen forventer, at der kommer et lovindgreb i løbet af lockoutens første to uger. Hun håber dog, lærerne foran skolen kan være med til at synliggøre, at de gerne ville møde på arbejde, hvis de måtte.

Christianshavner-lærere vil dele konflikten med de lokale

Kun få elever i skole 24 af skolens 36 lærere er omfattet af lockouten og står derfor uden for skolen med t-shirts og plakater. De står klar med flyers til de forbipasserende forældre og elever, men de får kun delt få ud. Skolens ledelse har nemlig besluttet, at det kun er de elever, der skal have fire lektioner eller derover, der skal møde i skole.

Taktfaste råb på Frederiksberg: An-ders, An-ders!

Enkelte elever har dog misset informationen om, at undervisningen er aflyst på grund af lockout, og møder derfor forgæves op ved skolen. "Hvad laver I her?" spørger en elev forvirret sin lærer, som han havde forventet at finde klar i klasselokalet. Andre vender cyklen med et smil: "Jeg håbede også, I var lockoutet!"

Lærer Annette Dittmann synes, KL tager både lærere, forældre og elever som gidsler i forhandlingerne.

"Der er gået så meget hårdknude i det, at det føles lidt modløst. Det virker, som om det hele handler om økonomi for KL, som bare siger nej igen og igen. Men jeg synes, Anders Bondo har gjort det godt trods situationen. Han er et fantastisk talerør for lærerne - og virkelig en fighter", siger hun.