Frederiksberglærerne demonstrerede foran Frederiksberg Rådhus på første lockoutdag

Taktfaste råb på Frederiksberg: An-ders, An-ders!

Lærernes formand Anders Bondo fik en varm velkomst af Frederiksberglærerne foran rådhuset. Lærerne omringede hele rådhuset for at lukke politikerne inde, fordi de håber, at deres lokale aftale med kommunen kan bevares, fortalte kredsformand Ane Søgaard.

Publiceret Senest opdateret
kredsformand Ane Søgaard taler til lærerne ved Frederiksberg Rådhus
Lærerne omringede rådhuset i håb om at holde politikerne inde og holde fast på deres lokale aftale
Lærer Tine Friis passede sin søn Jonatan og veninden Helena til demonstration foran Frederiksberg Rådhus. Resten af ugen tager bedsteforældrene over.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

An-ders, An-ders, An-ders, lød det over rådhuspladsen på Frederiksberg, da Anders Bondo Christensen trådte op på ladet af en lastvogn og talte til de mange lockoutede lærere.

"Det er fantastisk dejligt for mig at stå her og se jer. Lærere står i dag over hele landet, fordi de er lockoutet. Vi står stærkt sammen, men I vil hellere undervise, ved jeg. Vi har aldrig tidligere oplevet, at arbejdsgiverne hænger deres lærere ud i helsides annoncer i aviserne. Tænk, at man siger tak til sine lærere på den måde. Tænk, hvis der i stedet var en helsides annonce, hvor arbejdsgiverne takkede jer for jeres indsats", sagde Anders Bondo og blev mødt af klapsalver og råb.

"Vi skal kæmpe for retten til at skabe god undervisning", sagde han.

Bagefter stillede alle lærerne sig op i en kreds rundt om hele Frederiksberg Rådhus, inden de fortsatte til Bülowshallen, hvor der er aktiviteter og planlægning frem til klokken 16.

 

Håber stadig på en forhandling Lærer Tine Friis fra Skolen på Bülowsvej var mødt op på rådhuspladsen med sin søn Jonatan og hans veninde Helena, der også er familiens nabo. De to børn går i 0. klasse, men var med til demonstration i dag. Resten af ugen tager bedsteforældre over.

"Jeg håber på en løsning via forhandling, men jeg tror desværre, at regeringen bryder ind, og så bliver det KL's aftale, der kommer til at gælde. Jeg synes, det er en underlig fornemmelse, at mit arbejde sådan bliver en del af et politisk spil", siger Tine Friis.