"KL kunne have gjort som staten og spurgt skolerne, om de har elever, som har svært ved at håndtere et stop i undervisningen", siger Gordon Ørskov Madsen.

LC: KL har ansvaret for lockout af lærere i specialklasser

KL var for hurtig på aftrækkeren, da det blev besluttet, at varslet om lockout også skulle omfatte lærere i specialklasserækker. Det mener LC, der har sagt nej til KL’s ønske om at oprette nødberedskab for elever, som vil have svært ved at håndtere et stop i undervisningen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I modsætning til kollegerne på specialskoler er lærere i specialklasserækker ikke undtaget KL's varslede lockout. Det skyldes, at nogle af dem også underviser i skolens almene klasser, og KL har ønsket at gøre det tydeligt, hvem der er omfattet af lockouten, hvis den bliver en realitet.

Elever fra specialklasserækker kan blive omfattet af nødberedskab

I går mødtes KL med LC for at drøfte muligheden for at oprette et nødberedskab for elever, der er sårbare over for pludselige forandringer. Det har LC sagt nej til.

"Det er KL's beslutning, hvem der skal lockoutes, og hvis de synes, at de har varslet nogle forkerte lærere, må de selv løse det. Det kan ikke være vores ansvar", siger Gordon Ørskov Madsen fra forretningsudvalget i LC.

KL kunne have fulgt statens eksempel

Moderniseringsstyrelsen har også varslet lockout af de statsansatte lærere, men spurgte forinden skolerne, om de har elever, for hvem det ville være kritisk med et stop i undervisningen. Disse skoler er så blevet undtaget.

"Det kunne KL også have gjort, men de har måske været for hurtige, siden de har glemt at tænke sig om. Det kan ikke være vores opgave at hjælpe dem ud af den knibe, de har sat sig selv i, for vi har ikke haft indflydelse på KL's beslutning om lockout, og vi har heller ikke udsendt et strejkevarsel. Det er alene KL, der har afgjort, hvem der skulle være omfattet", siger Gordon Ørskov Madsen.

Speciallærere undtaget fra KL's lockout