Overenskomst
13   1315

Så få lærere må arbejde under lockout

Hvis overenskomstforhandlingerne som varslet fører til en lockout af folkeskolelærerne, er det kun de tjenestemandsansatte lærere, der må gå på arbejde. Klik ind og se, hvor mange tjenestemænd, der er på din skole, og læs hvad tjenestemændene kommer til at betyde på skolen under en konflikt.

Det er kun omkring hver femte folkeskolelærer, der får lov til at tage på arbejde, hvis konflikten bliver en realitet. Det er de 8241 tjenestemænd, der ikke er ansat på overenskomst, og som dermed også vil stå uden for en potentiel konflikt. Det vil betyde, at nogle skoler har mange lærere til rådighed i tilfælde af lockout, mens andre slet ingen har.

Det stiller landets skoler i vidt forskellige situationer. Ifølge DLF skal tjenestemændene blive på deres egen skole under en konflikt, og de må ikke foretage sig noget, som de ikke normalt gør på skolen. Hvis skolen holder åbent, skal den imidlertid leve op til sin tilsynsforpligtelse overfor eleverne, og det er op til den enkelte skole at vurdere, om der er tilstrækkeligt mange tjenestemænd til at holde det nødendige opsyn med børnene. 

Artiklen fortsætter under banneret

Mange af de skoler, folkeskolen.dk har været i kontakt med, ved endnu ikke, hvordan de skal forholde sig under en lockout. På Dronninglund Skole i Brønderslev Kommune er seks ud af 60 lærere tjenestemænd. Her har skoleleder Preben Kjeldsen endnu ikke besluttet sig.

 

"Jeg er klar over, at vi med et lille antal tjenestemænd står i en vanskelig situation. Vi har aldrig prøvet noget lignende før, så vi er stadig i tvivl om, hvad der skal ske i tilfælde af lockout. Vi er vant til altid at holde åbent og have et tilbud til brugerne, så det håber jeg også vi kan have, hvis der bliver lockout", siger skoleleder Preben Kjeldsen. 

Klik ind på kommunerne og se, hvordan de tjenestemandsansatte er fordelt på de enkelte skoler:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ