Arbejdsgivere kan forlange, at lærerne aflever eksempelvis nøgler og arbejdstelefoner, inden de går på påskeferie i dag.

I dag kan være sidste arbejdsdag inden lockout

I eftermiddag genoptager lærerne og KL forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det betyder, at varslet om lockout kan træde i kraft, hvis forhandlingerne bryder sammen. Derfor kan i dag være lærernes sidste dag på arbejde inden en eventuel konflikt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis lockouten bliver en realitet, bliver lærerne låst ude af skolen. Formelt set sker det, fordi konfliktramte læreres ansættelse ophører i lockoutperioden, hvorefter de automatisk bliver genansat ved konfliktens ophør. Derfor har arbejdsgiveren også ret til at inddrage nøgler og arbejdstelefon, lukke adgangen til intranettet og andre lignende tiltag, som normalt også vil ske ved en afskedigelse.     

Det er op til den enkelte kommune eller skoleleder at beslutte, hvad du skal foretage dig, inden du forlader skolen i dag. I eksempelvis Hørsholm Kommune er lærerne blevet bedt om at aflevere deres nøgler, mens Odder Kommune tillader deres lærere at tage alt arbejdsrelateret materiale med hjem.

Så få lærere må arbejde under lockout

"Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt, så på vores skole skal lærerne ikke aflevere noget, inden de tager hjem i dag. Det er en beslutning taget af kommunen. Derfor kan vores lærere tage både iPads, bøger, nøgler, arbejdstelefonener og så videre med dem. Derimod har vi lavet en aftale om, at vi ikke skal bruge intranettet til at kommunikere om konflikten", siger skolelederen på Vestermarkskolen i Odder Kommune.

Per Sand, der er formand for organisationsudvalget i DLF, opfordrer ligeledes arbejdsgiverne til at tage formaliteterne omkring lockout med ro.

"Jeg vil gerne mane til besindighed på denne potentielt sidste dag inden lockout. Det giver ingen mening at optrappe konflikten unødvendigt, og vi skal huske på, at der også er en dag efter, alt det her er overstået", siger Per Sand.

 

 

Powered by Labrador CMS