OK13
0   350

I dag kan være sidste arbejdsdag inden lockout

I eftermiddag genoptager lærerne og KL forhandlingerne om lærernes arbejdstid. Det betyder, at varslet om lockout kan træde i kraft, hvis forhandlingerne bryder sammen. Derfor kan i dag være lærernes sidste dag på arbejde inden en eventuel konflikt.

Hvis lockouten bliver en realitet, bliver lærerne låst ude af skolen. Formelt set sker det, fordi konfliktramte læreres ansættelse ophører i lockoutperioden, hvorefter de automatisk bliver genansat ved konfliktens ophør. Derfor har arbejdsgiveren også ret til at inddrage nøgler og arbejdstelefon, lukke adgangen til intranettet og andre lignende tiltag, som normalt også vil ske ved en afskedigelse.     

Det er op til den enkelte kommune eller skoleleder at beslutte, hvad du skal foretage dig, inden du forlader skolen i dag. I eksempelvis Hørsholm Kommune er lærerne blevet bedt om at aflevere deres nøgler, mens Odder Kommune tillader deres lærere at tage alt arbejdsrelateret materiale med hjem.

Artiklen fortsætter under banneret

"Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt, så på vores skole skal lærerne ikke aflevere noget, inden de tager hjem i dag. Det er en beslutning taget af kommunen. Derfor kan vores lærere tage både iPads, bøger, nøgler, arbejdstelefonener og så videre med dem. Derimod har vi lavet en aftale om, at vi ikke skal bruge intranettet til at kommunikere om konflikten", siger skolelederen på Vestermarkskolen i Odder Kommune.

Per Sand, der er formand for organisationsudvalget i DLF, opfordrer ligeledes arbejdsgiverne til at tage formaliteterne omkring lockout med ro.

"Jeg vil gerne mane til besindighed på denne potentielt sidste dag inden lockout. Det giver ingen mening at optrappe konflikten unødvendigt, og vi skal huske på, at der også er en dag efter, alt det her er overstået", siger Per Sand.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ