"Det er så voldsomt et svigt fra mit parti (og SF), at jeg med øjeblikkelig virkning melder mig ud af partiet", skriver Torben Møller i et brev til statsministeren i forbindelse med regeringens kommende udspil til en folkeskolereform.

Tidligere lokal lærerformand melder sig ud af Socialdemokratiet

Under overskriften ’Karaktermord på vores valg- og idégrundlag’ har Torben Møller, tidligere formand for de sydfynske lærere og forhenværende viceborgmester i Svendborg, opsagt sit medlemskab af Socialdemokratiet i et brev stilet direkte til Helle Thorning-Schmidt.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torben Møller har altid stemt på socialdemokratiet. Gennem fem år var han socialdemokratisk viceborgmester i Svendborg samtidig med, at han var formand for den lokale lærerforening. Som pensionist brugte han i valgkampen i 2011 alle døgnets vågne timer på at medvirke i valgkampen. Han var stolt af oplæggene 'En fair løsning' og 'En ny start for folkeskolen'.

"På folkeskoleområdet ville vi forandring men ikke som under den tidligere borgerlige regering gennemført ovenfra. Næ vi ville en ny dagsorden i tæt samarbejde med de professionelle på skolerne. Vi ville styrke indskolingen med max. 24 elever i en klasse. Vi var klar over, at vores forslag til reform ville kræve flere undervisere. Vi ville afsætte 2 mia. ekstra til folkeskolen. Men hvad sker der? Folketingsgruppen med statsministeren i spidsen løber fra det meste", skriver han i brevet og gør klart, at han med den politik Socialdemokratiet nu fører ikke kan være medlem af partiet.

Socialdemokratiske lærere er fortørnede over S-toppen

"I blander jer nu også i lærernes overenskomst og dermed undergraver hele den danske model for forhandlingerne mellem arbejdsmarkedets parter. Det er helt uhørt ud fra et socialdemokratisk idégrundlag. Det er så voldsomt et svigt fra mit parti (og SF), at jeg med øjeblikkelig virkning melder mig ud af partiet", står der i brevet.

Hovedstyrelsesmedlem vurderer partimedlemskab Også hovedstyrelsesmedlem i DLF og formand for Esbjerg Lærerforening Kenneth Nielsen overvejer i disse dage, om han fortsat skal være medlem af Socialdemokratiet. Regeringen har bebudet, at deres udspil til en folkeskolereform bliver offentliggjort i morgen - og derefter vil han tage endelig stilling til sit medlemskab af partiet.

"HVis folkeskolereformen skal finansieres ved overenskomstforhandlingerne, så vil jeg melde mig ud", siger Kenneth Nielsen.

Hovedstyrelsesmedlem: Jeg er i eksistentiel krise