Sådan får I et godt indeklima på skolen

Luft ud i klasselokalet hver time, hæng overtøjet udenfor og sørg for at få frisk luft i pauserne. Kommunen skal så sørge for vedligeholdelse af skolens rammer. Det er en del af indholdet i den forebyggelsespakke om indeklima i skolen, Sundhedsstyrelsen udsender i dag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elevernes præstationer bliver bedre, når indeklimaet er i orden. Det har forskere på DTU påvist i en undersøgelse, og det er blot èt sikkert resultat af mange fra forskellige undersøgelser om indeklima. Sundhedsstyrelsen har samlet resultaterne fra de seneste undersøgelser i forebyggelsespakken.

Udluftning forbedrer elevernes indlæring

Desuden er alt lovstof præsenteret, og der er lavet nogle gode huskeregler til hverdagen.

Indlæring hæmmes af dårlig luft

"Indeklima med dårlig luftkvalitet påvirker både den fysiske og psykiske sundhed samt selvoplevet trivsel i negativ retning. Et dårligt indeklima i skolen kan påvirke præstation og indlæring negativt, og hvis en stor del af undervisningen i skolen over tid foregår i et dårligt indeklima, kan det være medvirkende årsag til ringere uddannelsesforløb og afledte udgifter på længere sigt. En forbedring af indeklimaet vil dog også give resultater her og nu, idet man med det samme vil få mere oplagte elever, bedre indlæring og færre sygedage", står der i materialet.

Dårlig luft på 66 procent af skolerne

Sundhedsstyrelsen påpeger, at børn kan påvirkes på en anden måde end voksne af dårligt indeklima, fordi de fortsat er under udvikling og derfor kan være mere følsomme. Samtidig klager børnene mindre over indeklimasymptomer end voksne.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kommunen iværksætter indsatser for at højne kvaliteten af indeklimaet indenfor skolens rammer, information og undervisning samt tidlig opsporing af problemerne.

Forebyggelsespakken er en af fire, som Sundhedsstyrelsen sender ud i dag. De andre handler om hygiejne, mad og måltider og om sol og kræftrisiko.

 

Læs mere

Forebyggelsespakken

Powered by Labrador CMS