Som en støtteerklæring, modtog formand i Randers Lærerforening Kurt Sørensen et gammelt stempelur som oprindeligt havde hørt til hos Randers Reb.

Støtte til mødeplansramte lærere i Randers

Lærerne i Randers arbejder efter mødeplan, hvor lederen bestemmer start- og sluttid for mange af lærernes opgaver. Men mødeplaner er resursespild, sagde formanden for Ballerup Lærerforening.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Mødeplaner skaber et skolevæsen med rigid planlægning, resursesplid, ineffektivitet, mistillid, håbløshed og en afprofessionalisering af lærerstanden", sagde formand for Ballerup Lærerforening Morten Refskov, da han gik på talerstolen for at støtte lærerne i Randers, der i dette skoleår arbejder efter mødeplan.

Lærerne i Ballerup arbejdede i to år efter mødeplan, men har nu indgået en arbejdstidsaftale med kommunen.

OK-krav: Løn, løn og løn

KL 'kastede gift' i arbejdstidsdrøftelser Ballerup Kommune havde ligesom Randers sagt ja tak til at være med i KL's partnerskab om effektivisering af lærernes arbejdstid.

"Da KL meldte sig ud af kampen, kom parterne for alvor til forhandlingsbordet og fik forhandlet en god aftale på plads. KL's partnerskabsprojekt har kastet gift ind i drøftelserne om lærerarbejdstid. Det er til stadighed vigtigt, at vi evaluerer vores arbejdstid, men KL's beregningsmodeller og analyse har været så overfladiske og fejlbehæftede, at det er skræmmende", sagde Morten Refskov og takkede for al den støtte, som lærerne i Ballerup fik fra andre kredse og pensionisterne.

DLF kræver ekstraordinære indgreb mod lærerledigheden

"Det er altafgørende, at vi alle sammen støtter aktivt op om Randers og får synliggjort, hvor meningsløst det er at arbejde på mødeplan. Vi må opfordre parterne i Randers til at tage ved lære af moralen i Ballerup og finde en løsning, som kan understøtte en ordentlig folkeskole".

Han forærede formanden for Randers Lærerforening et stempelur, som lærerne i Ballerup havde brugt som happening, da de var på mødeplan.

Formand for DLF Anders Bondo Christensen tilsluttede sig støtten til Randers.

 "Jeg er glad for, det blev nævnt, og at der blev givet et stort bifald til lærerne fra Randers".

Video: Anders Bondos tale om overenskomstkrav og arbejdstid

 

Læs mere

DLF-tv: Kongresvedtagelse: OK-forhandlingerne skal sikrereallønnen