DLF-kongres 12
0   525

OK-krav: Løn, løn og løn

DLF’s kongres har vedtaget kravene til forårets overenskomst. Det vigtigste er at sikre reallønnen.

"Vi foreslår, at listen bliver ret kort denne gang, med hovedvægt på reguleringsordningen og generelle procentvise lønstigninger. Hvis vi overhovedet skal have en mulighed for at bevare reallønnen i den kommende overenskomstforhandling, så skal alle pengene denne gang bruges til generelle lønstigninger", sagde formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen ved fremlæggelsen af kravene.  

Han lagde vægt på også at sikre, at reguleringsordningen fortsat holder lærernes lønudvikling på niveau med de ansatte i den private sektor.  

Artiklen fortsætter under banneret

Desuden blev der vedtaget projekter omkring inklusion, arbejdsmiljø og efteruddannelse. Der skal ikke bruges penge på projekterne, var alle enige om. Hvis der bliver penge til overs, skal de anvendes på nogle mindre medlemsgrupper, som halter bagud i lønudviklingen.

Fyrede skal have ledige stillinger
Et krav blev desuden, at lærere, som bliver fyret, skal tilbydes ledige stillinger, som opstår i opsigelsesperioden. Et tryghedskrav, kaldte Gordon Ørskov Madsen det.

Mulighed for efteruddannelse og et projekt, som skal sikre, at inklusionsopgaven kan løses kvalificeret var andre 'bløde' krav, som kongressen vedtog at satse på:

"Det er arbejdsgivernes ansvar at sikre, at lærerne med flere hele tiden er kvalificeret til arbejdet. Den opgave klarer arbejdsgiverne ikke særligt godt lige nu", sagde Gordon Ørskov Madsen.

Medlemmerne betaler prisen
"I alle kommuner arbejdes med inklusion. Men i hvor mange kommuner har man lagt en plan for at opfylde de forudsætninger, der er nødvendige for at inklusionen kan bliver en succes? Der er viden og erfaringer på området. Men hvor mange steder bliver den anvendt?", sagde han.

Meningen er, at den lokale kreds og kommune skal skabe et projekt, hvor de i samarbejde skal udarbejde en målsætning og handleplan for inklusionen.

Endelig er der krav om en forbedring af arbejdsmiljøet:
"Desværre må vi konstatere, at der fortsat er mange medlemmer, der sygemeldes og tvinges til at forlade arbejdsmarkedet på grund af dårligt arbejdsmiljø. Vores medlemmer betaler prisen, når arbejdsgiveren ikke lever op til sit ansvar - at sørge for et ordentligt arbejdsmiljø", sagde Gordon Ørskov Madsen. Det blev også et af kravene, at arbejdsgiverne skal sørge for, at de fysiske rammer på skolerne er i orden.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.283 andre er allerede tilmeldt