"Når dagpengene er ved at slippe op, søger man desperat alt arbejde. Det er der mange der gør lige nu, og stillingerne er alt for få," sagde Gordon Ørskov Madsen, formand for DLF's overenskomstudvalg for Lærernes A-kasse, Gordon Ørskov Madsen på kongressen.

DLF kræver ekstraordinære indgreb mod lærerledigheden

"Det er ikke nok med en håndholdt indsats over for de ledige - det skaber ikke flere arbejdspladser". Danmarks Lærerforening vil fra kongressen sende et klart signal om, at der skal en ekstraordinær indsats til, hvis vi ikke skal miste en hel generation af lærere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er manglen på arbejdspladser, der er problemet - ikke manglen på arbejde", sagde formand for DLF's overenskomstudvalg og for Lærernes A-kasse Gordon Ørskov Madsen, da han fremlagde forslaget til en kongresresolution, som kræver utraditonelle  løsninger i en ekstraordinær situation (se link til højre).

"Mange af de unge, som blev opfordret til at læse til lærer i midten af og slutningen af 00'erne, fordi 'der var brug for dem' er derfor kommet ud fra læreruddannelsen til et helt andet billede: Lige nu er der faktisk ikke brug for dem. Vi har brug for at sikre, at de uddannede lærere bliver indenfor professionen".

Forslag på kongressen: DLF ansætter de lærere, der mister dagpengene

Akut-pakken kan ikke redde alle Gordon Ørskov Madsen mener, der er behov for at gøre op med de regler for ledige, der i øjeblikket tvinger mange uddannede, ledige lærere ud af lærerfaget.

"Når dagpengene er ved at slippe op, søger man desperat alt arbejde. Det er der mange der gør lige nu, og stillingerne er alt for få. Vi har i Lærernes a-kasse fra januar omkring 70-75 ledige, der hver måned mister dagpengene. Akut-pakkens muligheder for mere jobrotation kan redde nogle af dem, men langt fra alle", sagde han.

Gordon Ørskov Madsen opfordrede til, at man igen kigger på DLF's forslag til en forsøgsordning, som giver mulighed for at man kan ansætte nyuddannede ledige på overenskomstvilkår på skolerne, men med et lønloft svarende til dagpengene.

"Dette ville give den ledige mulighed for regulært arbejde og genoptjening af dagpengeretten, samtidig med at skolerne ville være sikre på at få uddannede lærere ind".

Opdateret torsdag kl. 17:40:

Morten Refskov, Ballerup, ville godt have haft en opfordring til, at lærervikararbejde varetages af uddannede lærere med i resolutionen, men accepterede Gordon Ørskovs forsikringer om, at det er noget. DLF og Lærernes A-kasse arbejder på på andre fronter, ligesom man i samarbejde med FTF arbejder med problemstillingen G-dage, som gør, at det kan være dyrt for arbejdsgiverne at bruge fyrede lærere som vikarer. Resolutionen blev vedtaget - se link til højre.

Læs mere

Resolution: Der er brug for helearbejdsstyrken