DLF stiller krav til større synlighed, hvis tænketanken Sophia fortsat skal have 200.000 årlige kroner i sponsorat fra DLF.

DLF stiller krav til sponsorater

DLF skærer tilskuddet til tænketanken Cevea fra 200.000 årlige kroner til 125.000 og stiller en række krav for, at tænketanken Sophia fortsat kan få 200.000 årlige kroner i støtte. CBS-forum sponsoreres fortsat med 30.000 kroner om året.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF har de sidste par år støttet flere tænketanke økonomisk. Det sker for at sikre en modvægt til blandt andet den borgerlig-liberale tænketank Cepos. Behovet er der stadig, men DLF skruer i den kommende tid lidt på sponsoraterne.

"Vi kigger vores sponsorater efter. Vi skal se, om vi får nok for pengene", siger formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen.

Tænketanken Cevea er en uafhængig, idépolitisk tænketank, der arbejder for et samfund baseret på frihed, lighed og fællesskab. Cevea har selv lagt op til, at det er tid til at blive mere uafhængig af sponsorater. DLF har derfor besluttet, at tænketanken fra 1. januar 2013 kun får 125.000 kroner årligt.

"Men det betyder ikke, vi vil bruge færre penge på Cevea. Vi vil bare i stedet betale Cevea for at udføre konkrete opgaver", siger Gordon Ørskov Madsen.

DLF støtter Cevea

Sophia skal være mere synlig Tænketanken Sophia er et forum for strategisk analyse, der bygger på humanistisk-demokratiske værdier. Sophia arbejder på at kvalificere beslutninger om institutioner, skole og uddannelse. Gordon Ørskov Madsen har holdt et møde med folkene bag Sophia for at gøre klart, at de skal være mere synlige i samfundsdebatten, hvis DLF fortsat skal støtte forummet med 200.000 om året.

"Det er ikke, fordi Sophia ikke dur til det de gør, men vi forventer nok lidt mere synlighed. På undervisningsområdet er der ikke ret mange uafhængige kritiske røster - udover de faglige organisationer. Vi har brug for Sophia i den sammenhæng. Men vi forventer, at kvaliteten i de rapporter de leverer, er høj, og at der er stor synlighed i forhold til medier og synlighed i debatten - vi skal løbende vurdere om det er godt nok", siger Gordon Ørskov Madsen.

Haarder anfægter Sophias uafhængighed

Hovedstyrelsen i DLF har besluttet, at de inden årsskiftet tager stilling til, om Sophia også næste år skal have støtte fra DLF. Lige nu er DLF den største bidragyder til Sophia. Gordon Ørskov Madsen ser gerne, at flere organisationer er med til at sikre tænketankens fremtid.

Daglig leder af tænketanken Sophia, Louise Nabe-Nielsen, er glad for DLF's henvendelse.

"Det er en hjælp for os at høre, hvornår vi er synlige. For vi laver rigtig meget arbejde, som måske ikke er så synligt. Vores hensigt er at kvalificere den politiske debat. Så første prioritet er uddannelses- udvalget, men det er måske ikke så synligt i medierne", siger hun.

Fremover vil Sophia arbejde på at blive mere synlige. Louise Nabe-Nielsen håber, at der fremover vil være mere kontakt mellem Sophia og sponsorer.

"Vi har lavet en gensidig aftale med DLF om, at vi nu får respons, når vi udsender materiale. Dermed vil vi får en større pejling på, hvad der virker".

Velfærdsarbejde lønner sig Gordon Ørskov Madsen mener, at DLF's sponsorater er givet godt ud. 

"Der er for mange pædagogiske rygklappere, der klapper den til enhver tid siddende regering på ryggen for at komme i kridthuset. Vi har brug for nogle, der tør sige både Christiansborg og den pædagogiske mainstream  imod".