DLF støtter Cevea

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der mangler en modvægt til tænketanken Cepos (Center for Politiske Studier) i velfærdsdebatten, mener DLF. Derfor har DLF's hovedstyrelse besluttet at støtte tænketanken Cevea (Centrum-Venstre-Akademiet) med 600.000 kroner over de næste tre år.

»Cepos har som erklæret mål at mindske den offentlige sektor, og de har haft succes med at markere sig i den offentlige debat. Ved at støtte Cevea håber vi, at vi får en alternativ stemme. En velfungerende folkeskole er afgørende for Danmarks konkurrenceevne i fremtiden. Vi har brug for, at nogen bidrager til debatten med analyser med det budskab«, siger formand for DLF, Anders Bondo Christensen.

DLF er ikke tilfreds med navnet Centrum-Venstre-Akademiet, fordi det kan lyde, som om der er tale om en bestemt politisk observans. Den kritik har Cevea givet DLF ret i.

»Cevea siger selv, at de set i bakspejlet skulle have valgt et andet navn. Vores fortsatte støtte vil afhænge af, at de kan opnå bred tilslutning blandt andet også fra erhvervsfonde og virksomheder«, tilføjer Anders Bondo Christensen.

Han regner ikke med, at støtten vil støde medlemmer, der stemmer til højre for midten.

»Vores interesse i samarbejdet er at sikre en velfungerende offentligt finansieret folkeskole. Vores medlemskreds dækker samtlige partier i det politiske spektrum, men vores indtryk er, at der lige præcis på det punkt er bred enighed. Hvis der bliver tale om partipolitik, er vi ikke med længere«, siger han.

abr@dlf.org

Powered by Labrador CMS