Eks-lærere bag gratis guide til indre ro

Lærerne i den danske folkeskole er pædagogiske superstjerner med et benhårdt job, som de ikke får ret meget anerkendelse for. Til dem forærer et forfatterpar, der selv har en fortid som lærere, nu en håndsrækning i form af en guide til mindfulness og indre ro.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nikolaj og Didde Flor Rotne er forfattere til bogen "Mindfulness i pædagogikken", som fik ros af Folkeskolens anmelder, da den udkom sidste år. De begyndte allerede på læreruddannelsen at skrive opgaver om brugen af mindfulness-teknikker, og senere skrev Nikolaj Rotne cand. pæd. pæd. psych.-speciale om emnet på DPU. De har oplevet, hvordan der tidligere var en stor bekymring for noget sekterisk, fordi meditationsteknikkerne stammer fra buddhismen, og set, at brugen af meditation og andre mindfulness-tenikker i dag har vundet bredt fodfæste.

"Vores bog er forskningsbaseret, og vi skriver om mindfulness i en kontekst af hjerneforskning, og i en vestlig kontekst", understreger Didde Flor Rotne.

Anmeldelse: Mindfulness i pædagogikken

De to forfattere lever blandt andet af at undervise lærere og pædagoger i teknikker til pædagogisk mindfulness, men har valgt at forære et skræddersyet 21-dages program til Folkeskolens læsere.

"Selvfølgelig skal man ikke tro, at efter 21 dage, så har man mindfulness integrereret i sin profession. Det er en løbende proces. Og først når man har en veletableret mindfulnesspraksis i sit eget liv, kan man begynde at arbejde med børnene", siger Didde Flot Rotne.

Et kapitel i bogen "Mindfulness i pædagogikken" er helliget arbejdet med at arbejde med mindfulness og børn.

3.b lærer at gå ind i sig selv

Men i første omgang opfordrer Didde Flor Rotne læserne til at prøve teknikkerne af på sig selv og optræne en bevidsthed om eget åndedræt:

"Man får adgang til, hvad vi kalder et 'helle' af indre ro, så man bedre kan undgå at skælde ud og undgå at brænde ud som lærer. Her i Vordingborg, hvor vi bor, skal lærerne for alvor til at inkludere her efter sommerferien, og der vil vi gerne give dem nogle grundlæggende redskaber, som kan være en støtte til relationskompetence og klasserumsledelse", siger Didde Flor Rotne.

Til højre er link til stilhedsrevolutionen.dk. Ved at indtaste navn og email, melder du dig til at få tilsendt 21-dags-programmet "Indre ro og smittende glæde til pædagogikkens superstjerner". Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.