Tyk cigarrøg på lærerværelset

”I gamle dage da jeg var barn og kom ind på skolens lærerværelse, blev jeg mødt af tyk cigarrøg og tilbagelænede lærere, der talte om store tanker og reflekterede over samfundet”, siger Henrik L. Lund og smiler. Han er lektor og ph d på Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv på Ruc.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"De lærere, der i dag gemmer sig i frikvartererne og hellere vil være sammen med eleverne end med kollegerne, bør komme frem og italesætte problemet om pauserne. Det er en dårlig ide at klare sig individuelt. Det er bedre at tale om, hvordan man bedst holder pause og hviler ud", mener han.

Må man sidde og kigge ud i luften på lærerværelset?

Det er fint, at folk har individuelle behov, men hvis man gemmer sig, fordi pause-kulturen er for dårlig på skolen, så må man komme frem og snakke om det.

"Hvis der er for mange aktiviteter, for meget arbejde, så bliver pauserne kun en buffer og ikke reel restituering. Så må lederne være med til at skabe det gode rum".

Derfor er det vigtigt at tale sammen om, hvad en god pause kan være, og hvordan man skaber en god pause sammen og for hinanden.

Har I talt om pause-kulturen på din skole? Har du nogle gode pause-ideer, du vil dele med andre?

Det nytter ikke at køre videre på flad cykel

www.arbejdsmiljoweb.dk/trivsel