Privatlivet betaler for arbejdslivet

Der er ingen naturlig interaktion mellem arbejdsliv og privatliv i dag, mener Henrik L. Lund, der er lektor og ph d på Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv på Ruc. Det er familielivet, der betaler for et stresset arbejdsliv.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi fletter alt muligt privat ind i vores arbejdsliv - de sociale medier, aftaler og planlægning - samtidig med at privatlivet infiltreres af arbejdet. I mange år har alle talt om balancen mellem arbejdsliv og familieliv, men samtidig er det gået den forkerte vej", siger han.

Vi er gået i lykkefælden

Noget er gået tabt i den store selvstyring af arbejdslivet.

"Vi skal tale om vores forventninger og afstemme tingene. Vi har alle brug for pauser og hvile, så på den enkelte arbejdsplads må man tale om, hvordan man realiserer det bedst. Skolelederne har ansvaret for arbejdsmiljøet - og de kan ikke afskrive sig det", understreger Henrik L. Lund.

Har I en pause-kultur på skolen? Hvad er en god pause?

Tager du en gårdvagt for at undgå lærerværelset?