Forbudt at holde pause

I dag er det næsten kun tilladt at holde pause, hvis du kan sætte den ind opbyggeligt, så der kommer et udbytte et andet sted. Men hvad med pausen for pausens egen skyld, spørger Henrik L. Lund, der er lektor og ph d på Center for Arbejdsmiljø og Arbejdsliv på Ruc.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Næsten alle siger, at der er mangel på nærvær, fordybelse og koncentration i dag. Vi må lære at tage mellemrummene alvorligt. Bruge overgangene naturligt. Når vi går fra et møde til et andet eller fra en arbejdsopgave til den næste", siger han.

Jeg holder pause, når jeg leger

"Pausen er et livs-aspekt. Et arbejdsmiljø-aspekt hvor man ikke skal have nogle mål - andet end restituering. Man kan reflektere: hvor kom jeg fra? Hvor skal jeg hen nu?"

Tyk cigarrøg på lærerværelset

"Man ved, at folk har mere brug for pause, når de arbejder om aftenen og om natten. Og hvis de arbejder med mange menneskelige relationer, har de større behov for pauser".

Hvornår holdt du sidst pause? Hvad lavede du?

Naturen kan hele et stresset menneske