"Eleverne føler sig som en del af noget større i stedet for at være isoleret i et 10. klassecenter”, siger afdelingschef for Step 10 Carsten Jacobsen om 10.klasse på erhvervsskolen.

10.klasse på erhvervsskole giver positive elever

I Horsens hører 10. klasse nu til på erhvervsskolen. Lærerne, der flyttede med fra folkeskolens 10.klassecenter, blev i den forbindelse undervisere for Step 10 på erhvervsskolen Learnmark. I dag oplever de, at elevernes adfærd i de nye rammer er bedre end tidligere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Udfordringerne opvejes af elevernes positive tilkendegivelser. Vi var spændte på, hvordan eleverne ville falde til, men de bekymringer kunne vi have sparet os, for eleverne er meget glade for at være her. De føler sig som en del af noget større i stedet for at være isoleret i et 10. klassecenter", fortæller Carsten Jacobsen, der er afdelingschef den nyoprettede 10. klasse på Learnmark Horsens, Step 10.  

I august 2011 overtog erhvervsskolen i Horsens, som en af de allerførste erhvervsskoler herhjemme, det kommunale 10.klassetilbud. Hovedparten af lærerne fra folkeskolens 10. klasse flyttede i den anledning med eleverne.

I dag går 185 elever i Step 10 på erhvervsskolen Learnmark. Halvdelen af eleverne studerer på en gymnasielinje, mens en ligeså så stor andel går på erhvervslinjen, der retter sig mod de tekniske og merkantile fag.

10-klasse-lærerne på Learnmark fortæller i en pressemeddelelse fra skolen, at elevernes adfærd er blevet bedre end tidligere. "Det skyldes formodentlig ældre rollemodeller i huset", mener lærerne.

En begyndelse - ikke en afslutning

Hans Werner Jacobsen, der er direktør på Learnmark Horsens, tror på at overgangen fra 10.klasse til en ungdomsuddannelse bliver lettere for eleverne, når de i forvejen kender skolen.

"I stedet for, at 10.klasse er elevernes afslutning på folkeskolen, ser vi 10. klasse som en begyndelse på deres ungdomsuddannelse. Vi tror på, at det er med til at fastholde endnu flere elever i uddannelsessystemet, så vi nemmere kan nå målet om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal færdiggøre en ungdomsuddannelse," siger Hans Werner Jacobsen.

Learnmark Horsens har for nylig haft besøg af Svendborg Erhvervsskole. Den fynske erhvervsskole lyttede til erfaringerne i Horsens, de lovmæssige, tekniske og administrative udfordringer, men overvejende delte afdelingschef for Step 10 Carsten Jacobsen ud af sin begejstring for den nye 10.klasseform.      

 

 

 

 

Læs mere

Læsmere om Step 10 på Learnmark.dk