Sæt din undervisning i bevægelse

Elever, der rører sig, lærer bedre. Derfor slår Dansk Skoleidræt på tromme for mere bevægelse i skolen med "Sæt skolen i bevægelse", kampagnen består af lang række konkrete forslag til mere bevægelse i undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn og unge har brug for mindst en times motion om dagen. Men motionen er ikke bare god for sundheden - eleverne lærer også mere, hvis bevægelse bliver en integreret del af hverdagen.

Derfor står Dansk Skoleidræt for fjerde år i træk for kampagnen: "Sæt Skolen i Bevælgese".

"Vi synes der skal skabes mere aktivitet og bevægelse i de boglige fag, hvor man måske traditionelt sidder ned og modtager undervisning. Med de nyeste argumenter og forskningsresultater i ryggen kan vi sige, at det fremmer læring at lave den her type undervisning", siger Lise Sohl Jeppesen projektleder i "Sæt Skolen i bevægelse til Folkeskolen.dk.

Fjerde år

Den fysiske aktivitet har en række positive indvirkninger - blandt andet i forhold til sproglige færdigheder, arbejdshukommelse, logisk tænkning og problemløsning.

På kampagnens hjemmeside er der en lang række konkrete øvelser, afpasset til forskellige fag og klassetrin.

"Det er fjerde år vi arbejder med det, og vi har udarbejdet det løbende. Projektet er udarbejdet i samarbejde med en række af de lærere, der har deltaget og udgangspunktet for mange af øvelserne er fælles mål", siger Lise Sohl Jeppesen.

Hvis man ikke lige synes de forskellige forslag kan passes ind i klassens undervisning, er der også på kampagnesiden simple pauseøvelser, der ikke behøver at have noget med den øvrige undervisning at gøre.

Sidste år deltog 2002 klasser fra 287 skoler i projektet. Tilmelding sker via http://www.saetskolenibevaegelse.dk/