I år har Madskolen lært omkring 1300 børn om mad, sundhed og motion.

Madskoler giver børn mod på madlavning

Siden 2004 har Madskolerne rundt om i Danmark lært børn om sundhed og madlavning. I en ny undersøgelse fortæller 87 procent af forældrene til børn, som har været en tur på Madskole, at børnene er blevet mere interesserede i at lave mad.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år sender de danske madskoler godt 1300 danske børn på en uges madlavningskursus. Udover at lære om sundhed, motion og ernæring, er et af målene også at give børnene lyst til at lave sund mad. Og ifølge en ny undersøgelse foretaget af teamet bag Madskolerne, ser fremgangsmåden altså ud til at virke. 87 procent af forældrene til børn, der har været på madskole, fortæller, at børnene er blevet mere interesserede i madlavning. Tallet er endnu bedre end resultatet af en tilsvarende undersøgelse fra sidste år. Bruger feedback til at forbedre oplevelsen Ifølge Line Damsgaard, projektkoordinator for Madskolerne, er tilbagemeldinger fra familierne vigtig for madskolernes praksis. Svarene kan nemlig bruges til at gøre børnenes oplevelse på kurserne endnu bedre. "Vi kan se, at flere børn har en rigtig god oplevelse, flere laver mad og flere familier spiser sundere efter en sjov uge i køkkenet. Nu skal vi kigge fremad og se, hvordan vi kan videreudvikle projektet, så endnu flere skønne børn kan få gode oplevelser med mad og måltider i fremtiden", siger projektkoordinatoren. Børn tænker over deres sundhed Madskolerne arrangeres af Landbrug & Fødevarer og 4H, en landbrugsforening for børn og unge. Kurserne afholdes hovedsageligt i sommerferien, men også i efterårs- og vinterferien. Børnene lærer om madlavning, ernæring, motion og fødevarer. I 2011 deltog 83 skoler og godt 1300 elever i projektet. Og børnenes deltagelse gør dem opmærksomme på at leve sundt, fortæller Line Damgaard. "Vores spørgeundersøgelse viser, at 79 procent af børnene er blevet mere bevidste om sundhed, ernæring og vigtigheden af fysisk aktivitet efter deres oplevelser i Madskolerne, og det er jo lige præcis det, vi forsøger at opnå. Hvis de lærer, hvordan man lever sundt i en tidlig alder, så øger det deres chancer for at leve sundt i fremtiden".

Læs mere

Læs mere på madskoler.dk