Corona
2   15

Børnehaveklasselederne: Testanbefalingen bør også gælde de mindste elever

Formanden for Børnehaveklasseforeningen har kontaktet Undervisningsministeriet for at finde ud af, om det er en forglemmelse, at opfordringen om to ugentlige test ikke gælder børnehaveklassebørn.

En opfordring til test to gange om ugen i børnehaveklassen går ikke ud over børnenes trivsel.

Det mener formand for Børnehaveklasseforeningen Marianne Giannini.

Hun opfordrer regeringen til at anbefale, at alle skolebørn bliver testet. I dag lyder anbefalingen kun for elever i 1. - 9. klasse.

"De har gået i skole i et halvt år nu og er trygge ved skolen. Det giver ikke mening, at man ikke tester dem. De er de yngste elever, og de har måske lidt sværere ved at følge hygiejnerestriktionerne i forhold til de større elever", siger Marianne Giannini.

Artiklen fortsætter under banneret

Mangler forklaring

Både Marianne Giannini og folkeskolen.dk har forsøgt at få svar fra Børne- og Undervisningsministeriet på, hvorfor man ikke opfordrer til to ugentlige test i børnehaveklassen.
Ministeriet svarer således til folkeskolen.dk:
"Selvom opfordringen til to ugentlige test kun gælder for elever fra og med 1. klasse, er der samtidig adgang i flere kommuner til gratis test for elever i børnehaveklassen".

Marianne Giannini forstår ikke ministeriets udmelding. 

"Jeg tror, det er et tilfælde. Jeg tror, man har sagt 1. til 9. klasse og glemt, at børnehaveklassebørnene på nuværende tidspunkt har gået i skole i et halvt år og er blevet 6 år", siger Marianne Giannini og tilføjer:

"Anbefalingen burde lyde på, at alle elever har mulighed for at teste to gange om ugen". 

Flere kommuner blandt andet Randers og Aalborg har på egen hånd valgt at opfordre til test også i børnehaveklassen. 

Giv de mindste mulighed for at blive testet på skolen

Marianne Giannini mener, at regeringen burde gøre det til en landsdækkende opfordring.

Børn ned til fem år har også mulighed for at blive vaccineret. Hun kan ikke se, at der skulle være nogle hindringer for, at regeringen også anbefalede test til børnehaveklassebørn.

Hun opfordrer til, at de mindste elever ligesom andre elever på skolen med en samtykkeerklæring får lov til at bruge testmulighederne, som er på mange skoler.

"Små børn er små børn, og det er ikke sikkert, det går helt så godt, når det er forældrene, der tester. Derfor burde de mindste også have mulighed for at benytte testkapaciteten på skolerne. De bør have samme valgfrihed. Nogle kan rigtig godt lide, at det er forældrene, der tester. Men for mange er det bedre, at det er professionelt person, der udfører testen. Lad det være så trygt som muligt for alle eleverne - også børnehaveklasseeleverne", siger Marianne Giannini. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
797 andre er allerede tilmeldt