Forskning Inklusion
0   9

Forskningsoversigt sætter spot på inklusion

DPU gennemgår i en ny e-bog international forskning i inklusion. "Vi har ikke været tilstrækkeligt ydmyge over for opgavens kolossale omfang", mener Lotte Hedegaard-Sørensen, lektor ved DPU og kvinden bag gennemgangen.

Lotte Hedegaard-Sørensen, lektor ved DPU, Aarhus Universitet, har gennemgået 70 skandinaviske og internationale studier om inklusion og eksklusion i grundskoleundervisningen. Hendes forskningsoversigt peger på, at forskningen i inklusion er præget af en sociologisk og en didaktisk dagsorden, siger hun i en pressemeddelelse fra DPU, der præsenterer materialet.

"I den sociologiske tilgang betragtes inklusion som noget, der primært handler om trivsel og social deltagelse i fællesskaber og ikke så meget om undervisning og læring, mens til gengæld lærerens arbejde med at skabe inkluderende undervisning for alle elever netop er i fokus i den didaktiske tilgang.  En af de helt store udfordringer i skolen lige nu er, at vi skiller ting ad, som er tæt forbundne".

Pædagogiks Indblik

'Inklusion og eksklusion i undervisningen' af Lotte Hedegaard Sørensen er den 14.  forskningsoversigt i DPU, Aarhus Universitet og Nationalt Center for Skoleforsknings e-bogsserie 'Pædagogisk indblik'. 'Pædagogisk indblik' er skrevet direkte til lærere, undervisere, pædagoger, ledere, konsulenter, beslutningstagere, forvaltninger og alle andre, der beskæftiger sig med pædagogik eller uddannelse i praksis.

Forskningsoversigten om inklusion og eksklusion i undervisningen giver overblik over den eksisterende skandinaviske og internationale forskning på området og henvender sig især til lærere, ressourcepersoner, skoleledere, PPR-medarbejdere og andre, der arbejder professionelt med eller interesserer sig for inklusion.

E-bogen fås gratis her

Forskningsoversigten om inklusion og eksklusion i undervisningen følges op af en forskningsoversigt om inklusion i de enkelte skolefag og en podcast om inklusion, der bliver tilgængelige på DPU's hjemmeside januar 2022.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.593 andre er allerede tilmeldt