Corona
7   83

DLF vil have flere og tydeligere restriktioner på skolerne

Det er ikke nok, at der alene er anbefalinger for skoler i områder med særlig høj smitte, lyder det i dag fra lærernes formand. Og så er der igen brug for grundig rengøring og mulighed for at undervise med visir, siger han.

Der er ingen krav om restriktioner på skolerne. I stedet har myndighederne anbefalinger til skoler i de områder, hvor smitten kategoriseres som høj.

Men den stigende smitte blandt især de små elever gør, at der nu er brug for tydeligere og strammere retningslinjer på skolerne, lyder det fra formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi kan se, at smitten stiger ret kraftigt blandt elever, der ikke er vaccinerede, og vi kan se, at smitten også rammer lærere, selvom de vaccinerede. Det skaber utryghed for lærerne, og det er også vigtigt, at vi undgår at sende hele klasser og skoler hjem til virtuel undervisning. Så der er brug for, at der nu bliver strammet op for retningslinjerne, og hvordan de skal bruges", siger han.

Elever fra 1. klasse skal kunne testes

Sundhedsmyndighederne har i dag meldt ud, at man vil udvide testindsten, så også børn fra og med 1. klasse tilbydes en screeningstest for Covid-19 ugentligt.

Fremover opfordres det desuden til, at medarbejdere og børn fra og med 1. klasse i grundskolen, som ikke er vaccinerede eller har været smittede med covid-19 inden for de seneste 6 måneder, til at lade sig screeningstest én gang om ugen.

Ved høj lokal opfordres der til to ugentlige test for medarbejdere og elever fra og med 1. klasse i grundskolen, der ikke er vaccinerede eller tidligere smittede.

Børn, der ikke er tidligere smittede eller vaccinerede og bliver identificeret som nære kontakter i skoler og dagtilbud mv. (fra 3 år) samt til fritidsaktiviteter mv., anbefales fortsat test på 0., 4. og 6. dagen, hvis de ikke har symptomer.

Regeringen og KL vil se nærmere på, hvordan selvtest eventuelt kan implementeres på skoleområdet.

Kilde: Sundhedsministeriet 

Hver 10. lærere er eller har været smittet

Lærerformandens udmeldinger kommer i kølvandet på, at en rapport fra Statens Serum Institut (SSI) i går viste, at der i sidste uge blandt børn mellem 6-11 år var 1562 smittede per 100.000 børn. Det tal er ikke set højere. Samtidig viser tal fra SSI, at hver 10. lærer i grundskolen er eller har været smittet med coronavirus.

Alligevel er der ikke andre retningslinjer på skoleområdet end myndighedernes anbefalinger til skoler i områder med høj smitte. 

Anbefalingerne er her, at undervisningen bør foregå i stamklasser "i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning", og at eleverne også kun bør være sammen med deres klassekammerater i frikvartererne og andre pauser.

Alle større sociale arrangementer på tværs af klasser i perioden bør desuden aflyses, og så opfordres lærerne og andre ansatte på skolen til at holde afstand til hinanden og forældrene.

Der er ingen afstandsanbefaling mellem eleverne i klassen eller mellem medarbejderne og eleverne.

Der skal mere rengøring til

Men det er altså ikke nok, siger lærernes formand.

"Vi skal tilbage til den gamle situation. Det betyder, at der skal skrues op for rengøringen, der skal holdes mere afstand og vi skal holde igen med at blande eleverne, navnlig når smitten begynder at stige på skolen", siger han og understreger, at det også er nødvendigt, at der er adgang til test på alle skoler.  

Gordon Ørskov Madsen mener også, at lærerne skal have adgang til værnemidler.

"Der skal være mulighed for at bruge visir i skolen igen. Jeg kan godt forstå, at man bliver utryg, hvis man oplever, at ens elever og kollegaer bliver smittede. Det skal vi tage alvorligt, og det skal vi som samfund gøre alt, hvad vi kan for at eliminere".

Lærernes formand fortæller, at han tidligere på ugen drøftede den stigende smitte på skolerne med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og parterne omkring skolen.

VACCINATION AF 5-11-ÅRIGE

Sundhedsstyrelsen anbefaler nuvaccination mod covid-19 helt ned til fem års-alderen.

"Vi har gjort alt for at holde skolerne åbne med test og forebyggende initiativer, men vi må konstatere, at der er meget smitte og at det ikke er tilstrækkeligt. Det har stor betydning for både børn og forældres hverdag. Vaccinerne kan være medvirkende til, at børnene får en normal hverdag tilbage", siger vicedirektør Helene Probst.

"Her nævnte jeg det for ministeren og skolens parter, og der bliver taget initiativ til et fælles brev til alle skoler fra ministeriet, KL og Skolelederforeningen, hvor det bliver understreget, at anbefalingerne skal tages alvorligt", fortæller Gordon Ørskov Madsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ