Nye anbefalinger ved høj coronasmitte

Hvis smitten når over grænseværdier, indtræder nu igen retningslinjer fra myndighederne på skoleområdet, bl.a. om at undgå undervisning på tværs af klasser. Få overblikket her.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Landets skoler lukkes ikke længere automatisk ved høj smitte. Men nu træder en række anbefalinger i kraft, når smitten er høj. Anbefalingerne gælder, indtil tallene i syv dage træk har været under niveau på mindst ét af tre parametre.

I denne periode skal undervisningen foregå i stamklasser "i det omfang, det er foreneligt med almindelig undervisning". Eleverne bør også kun være sammen med deres klassekammerater i frikvartererne og andre pauser.

Børn fra 9 år og opefter, som ikke tidligere har været smittet med covid-19 inden for de seneste 12 måneder, anbefales i den periode to ugentlige test. 

Alle større sociale arrangementer på tværs af klasser i perioden bør desuden aflyses, og så opfordres lærerne og andre ansatte på skolen til at holde afstand til hinanden og forældrene.

Stigende smittetal gør lærer utryg: Vil begynde at bære mundbind

Der er ingen afstandsanbefaling mellem eleverne i klassen eller mellem medarbejderne og eleverne.

Høj smitte defineres som, at der i en kommune er 500 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere samt mindst 20 smittetilfælde indenfor de seneste syv dage.

I et sogn anses smitten for at være høj, når der er 1.000 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst 3.

Anbefalinger gælder, indtil værdierne i sognet eller kommunen i syv dage i træk er under niveau på mindst ét af de tre parametre for henholdsvis incidens, antal smittetilfælde samt positivprocent.

Styrelsen for Patientsikkerhed kan stadig vælge at lukke en skole på grund af høje smittetal, så længe covid-19 har status som en alment farlig sygdom.

Læs mere

Anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte påbørne og undervisningsområdet