Corona
5   64

Smitten blandt lærere er stærkt stigende

Nye tal fra Statens Serum Institut viser at lærere i grundskolen nu er næsten dobbelt så udsatte for smitte med coronavirus som befolkningen generelt, og forskellen vokser. Samtidig viser SSI’s tal, at hver 10. lærer i grundskolen er eller har været smittet med coronavirus.

Det er de mindre børn, der driver coronasmitten i Danmark i øjeblikket. Derfor er det en logisk konsekvens, at grundskolelærerne er mere udsat for at blive smittet med covid-19 end befolkningen som helhed. Vacciner eller ej - i sidste uge blev 762 ansatte i grundskolen testet positiv for coronavirus, viser Statens Seruminstituts ugentlige opgørelse. Ugen før var det 583 ansatte i grundskolen, der fik konstateret covid-19.

Lige nu stiger smitten kraftigt i hele befolkningen, så det er klart, at det også gælder lærere. Men stigningen blandt grundskolelærere er noget højere end i den generelle befolkning: I uge 43 blev 0,18 procent af grundskolelærerne testet positive mod 0,15 procent af den samlede befolkning. Og i sidste uge fik 0,72 procent af grundskolelærerne et positivt svar på deres coronavirus test mod 0,45 procent af befolkningen generelt.

Artiklen fortsætter under banneret

Seruminstituttets tal viser desuden af lærerstanden har ramt en kedelig milepæl, idet lidt mere end hver 10. lærer nu er eller har været inficeret med coronavirus. 10,65 procent, for at være præcis.

Desuden oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed, at fire folkeskoler og to privatskoler i skrivende stund har måttet lukke og sende deres indskolings- og mellemtrinselever hjem på grund af smitteudbrud. Hertil kommer alle de skoler, som har måttet sende enkelte klasser hjem af samme årsag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ