Lærere i grundskolen er mere udsatte for corona end befolkningen som helhed. Grafen viser den procentuelle andel af gruppen, der blev testet positiv i løbet af en uge.

Smitten blandt lærere er stærkt stigende

Nye tal fra Statens Serum Institut viser at lærere i grundskolen nu er næsten dobbelt så udsatte for smitte med coronavirus som befolkningen generelt, og forskellen vokser. Samtidig viser SSI’s tal, at hver 10. lærer i grundskolen er eller har været smittet med coronavirus.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er de mindre børn, der driver coronasmitten i Danmark i øjeblikket. Derfor er det en logisk konsekvens, at grundskolelærerne er mere udsat for at blive smittet med covid-19 end befolkningen som helhed. Vacciner eller ej - i sidste uge blev 762 ansatte i grundskolen testet positiv for coronavirus, viser Statens Seruminstituts ugentlige opgørelse. Ugen før var det 583 ansatte i grundskolen, der fik konstateret covid-19.

Skoleledere og lærere: Største udfordring bliver at holde corona væk fra skolen

Lige nu stiger smitten kraftigt i hele befolkningen, så det er klart, at det også gælder lærere. Men stigningen blandt grundskolelærere er noget højere end i den generelle befolkning: I uge 43 blev 0,18 procent af grundskolelærerne testet positive mod 0,15 procent af den samlede befolkning. Og i sidste uge fik 0,72 procent af grundskolelærerne et positivt svar på deres coronavirus test mod 0,45 procent af befolkningen generelt.

Seruminstituttets tal viser desuden af lærerstanden har ramt en kedelig milepæl, idet lidt mere end hver 10. lærer nu er eller har været inficeret med coronavirus. 10,65 procent, for at være præcis.

Desuden oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed, at fire folkeskoler og to privatskoler i skrivende stund har måttet lukke og sende deres indskolings- og mellemtrinselever hjem på grund af smitteudbrud. Hertil kommer alle de skoler, som har måttet sende enkelte klasser hjem af samme årsag.

Smitte fører til tiltag på de københavnske skoler

Læs mere

Brancheopdelte coviddata på ssi.dk