Corona
0   8

Få overblikket: Retningslinjer for yderligere genåbning klar

Torsdag kan skolerne åbne på fuldtid for alle elever igen, men først tirsdag aften lå de opdaterede retningslinjer klar. Folkeskolen.dk giver dig her et overblik.

Torsdag vil det endelig være muligt for skolerne at åbne helt op. Alle lærere og elever kan - uanset klassetrin - altså se frem til at være samlet i klasselokalet til fysisk undervisning, næsten som de kender det.  

For tirsdag aften ramte de opdaterede retningslinjer for torsdagens genåbning så Undervisningsministeriets hjemmeside.

Artiklen fortsætter under banneret

Og af retningslinjerne fremgår det blandt andet, at eleverne fortsat ikke må blandes på tværs af klasser, klassetrin eller lignende, at der fortsat er anbefalinger om afstand mellem elever og lærere, og at skolerne fortsat er forpligtet til at lave nødundervisning, hvis en elev har lovlig grund til fravær.

For selvom alle elever skal deltage i undervisningen, så kan elever på baggrund af en konkret og individuel vurdering få lov til ikke at møde op til den fysiske undervisning og i stedet modtage nødundervisning hjemmefra. Nødundervisning som skolen er forpligtet til at levere. 

Lovligt fravær kan blandt andet skyldes, at en elev eller en i elevens husstand er i øget risiko for et alvorligt forløb med corona.

Derudover har også forældrene mulighed for at anmode skolelederen om ekstraordinær frihed - hvis de selv står for undervisningen.

Det vil dog ikke være muligt at holde eleven hjemme, hvis der har været en diaolog om det mellem skole og forældre/elev, og elevens læge har vurderet, at det er muligt at møde på skolen.Bliver eleven alligevel hjemme er skolen ikke forpligtet til at give eleven nødundervisning.

Fortsat anbefaling om afstand

I de opdaterede retningslinjer fra ministeriet er der også fortsatte anbefalinger om afstand. Dette både mellem eleverne, mellem lærerne og mellem lærerne og deres elever. 

For eleverne anbefales det, at man i i videst mulig omfang følger anbefalingen om mindst at holde en meters afstand til elever fra andre stamklasser. Inden for stamklassen kan anbefalingen dog fraviges.

Lærerene bør også holde mindst en meters afstand til elever, hvis det altså kan lade sig gøre indenfor de pædagogiske og læringsmæssige hensyn. Med andre ord må man som lærer gerne fravige afstandskravet, hvis en elev har brug for omsorg eller skal have hjælp til at løse en opgave. 

Også skolens personale bør holde mindst en meters afstand til hinanden. Dette gælder både på gangarealer, lærerværelser, i mødelokaler og så videre. Trængsel ind og ud af lokaler bør også undgås.

Omlagt undervsning

Torsdag åbnes der også for muligheden for at lave omlagt undervisning. Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Omlagt undervisning giver mulighed for, at det lokalt kan besluttes at fravige dele af lovgivningen.

Af bekendtgørelsen for omlagt undervisning fremgår det, at skoler og institutioner får mulighed for at fravige lovgivningen på et eller flere områder. Dog er der flere dele af lovgivningen, som skolerne ikke må fravige.

Det drejer sig blandt andet om faglige mål, elevers mødepligt, undervisningens samlede varighed (der er dog ikke krav til timetal), prøver og eksamen, nationale trivselsundersøgelser og nationale test.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ