Nationale test
1   13

Esbjerg vil også droppe testene i frihedens navn

Ligesom i Holbæk vil Esbjerg Kommune benytte sig af frihedsforsøgets smuthul til at give skolerne mulighed for at droppe de nationale test allerede på denne side af sommerferien.

"Vi har fundet et smuthul, og det udnytter vi til at sige til  skolerne, at de kan vælge de  nationale  test fra, hvis de mener, at det er det rigtige. Det er meget positivt, synes jeg, og helt i forsøgets ånd. Det ville være dejligt, hvis skolerne allerede nu kan få den fulde frihed, og jeg har fra start ment, at det var en mærkelig prioritering at fastholde de nationale test, efter alt det eleverne er gået igennem", forklarer formand for udvalget for Børn og Familie Diana Mose Olsen (SF) til JydskeVestkysten.

Esbjerg i Vestjylland og Holbæk i Nordvestsjællland var blandt de kommuner, der for nylig fik afslag på en ansøgning til Børne- og Undervisningsministeriet om at droppe de nationale test i et coronaår. Der er som bekendt politisk flertal for at skifte testsystemet ud bl.a. på grund af problemer med målesikkerheden, men kommunerne fik nej. Holbæk og Esbjerg skiller sig imidlertid ud ved fra næste skoledår er være fritaget fra hovedparten af de nationale regler for folkeskolen, herunder kravet om obligatoriske nationale test. Og fredag kunne folkekolen.dk fortælle, at den lovgivning, der sætter de to kommuner fri, ventes vedtaget, så den træder i kraft 15. maj, og dét lægger de to kommuners fagudvalg nu op til at benytte til at sætte skolerne fri fra lige præcis testene allerede i dette forår. Fristene for at gennemføre testene udløber nemlig - på grund af coronanedlukningerne - først 11. juni.

Artiklen fortsætter under banneret

"Nu skal det selvfølgelig stemmes igennem først, men lokalt virker der til at være bred enighed om, at det her er en god løsning", siger Diana Mose Olsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ