Nationale test
0   40

Holbæk har fundet vej til at undgå nationale test i år

Den lov, der sætter Esbjerg og Holbæk fri af fleste nationale regler for folkeskolen i en tre-årig periode, ser ud til at træde i kraft 15. maj. Og derfor lægger Holbæks borgmester nu op til at fritage byens skoleelever for testene i coronaforåret.

Holbæk Kommune fik i går besked fra Undervisningsministeriet om, at kommunen med den nye frihedsforsøgslov i hånden vil kunne fravige kravet om nationale test fra den 15. maj i år.

Da testperioden på grund af coronanedlukningerne for forlænget til den 11. juni, vil alle skoleklasser, der ikke allerede har taget dette års test, kunne undgå det for i år - hvis ellers skolerne ønsker det. 

Artiklen fortsætter under banneret

Udvalget for Børn og Skole er ekstraordinært kaldt til møde på mandag den 19. april. Her skal udvalget behandle en indstilling til kommunalbestyrelsesmødet allerede to dage senere om at sætte skolerne fri fra kravet om nationale test i 2021 med virkning fra den 15. maj. 

"Resten af frihedsforsøget starter som planlagt til august. Det bliver på den måde de enkelte skoler, der skal beslutte, om de vil tage de nationale test eller ej. Min holdning kender I", skriver borgmester Christina Krzyrosiak Hansen på Facebook. 

Hun blev dybt skuffet, da Holbæk og de øvrige kommuner, der havde søfgt dispensation fra testene for nylig fik nej:

"I stedet for at bruge en centralistisk metode, der ikke giver et retvisende billede og som dermed ikke reelt kan bruges på skolerne, burde man have tillid til, at man på den enkelte skole kan finde en løsning lokalt", lød hendes kommentar dengang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ