Corona
0   24

Yderligere otte kommuner må åbne: Rødovre og Ishøj skal fortsat holde skolerne lukket

Nye tal fra Statens Serum Institut viser fredag, at smitten nu er faldet så meget i otte kommuner, at de ikke længere er tvunget til at holde skolerne lukket. Rødovre og Ishøj har dog stadig en såkaldt 'testkorrigeret incidens' over 200.

Otte ud at de ti kommuner, hvor skolerne lige nu er coronalukkede, har nu tal, der ligger under tallet for, at skolerne i kommunen automatisk skal holdes lukket.

Det betyder at skolerne har lov til at åbne i næste uge i Gladsaxe, Halsnæs, Fredensborg, Brøndby, Albertslund, Vallensbæk, Høje-Taastrup - og Helsingør, som fik beskeden onsdag.

Artiklen fortsætter under banneret

Dagens tal fra Statens Serum Institut afslører således, at det nu kun er i Rødovre og Ishøj, man fortsat er tvunget til at holde skolerne lukkede.

Skolernes mulighed for at åbne afgøres med det nye tal for 'testkorrigeret incidens'. Her tages der højde for, at borgerne testes i stor stil, og man derfor vil finde flere smittede.

For at få lov til at åbne skolerne i kommunen skal det testkorrigeret incidens tal være under 200. I Rødovre er det tal nu 201,6, mens tallet i Ishøj ligger på 303,9.

Høje-Taastrup fik besked om, at kommunens skoler kan få lov til at åbne mandag. Og fra formand for institutions- og skoleudvalget Kurt Scheelsbeck lød det i den forbindelse til Sjællandske Nyheder:

"Det er en super god nyhed. Vi har gået og været nervøse for, at nedlukningen ville trække ud i ugevis, hvis smittetallet blev ved med at ligge på dette niveau, men nu ser det ud til, at vi kan åbne".

På Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe Kommuners hjemmeside kan man nu se, at skolerne må genåbne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ