Jo flere, der testes, jo flere positiv testresultater, vil man finde. Derfor indføres nu 'testkorrigeret incidens'. Hvis det tal er lavere end 200 i fx Høje-Taastrup i eftermiddag, kan skolerne genåbne i næste uge.

Særligt coronasmittetal afgør skolelukninger

Antallet af coronasmittede per 100.000 indbyggere i Høje-Taastrup svinger p.t. lige omkring de 200, der er grænsen for, om skolerne skal forblive lukkede, skrev folkeskolen.dk i går. Men det er et nyt tal, såkaldt 'testkorrigeret incidens', der afgør, om skolerne i en række kommuner omkring København kan genåbne skolerne mandag, skriver Politiken. Med det tal tages der højde for, at borgerne testes i stort tal, og man derfor vil finde flere smittede. Tallet offentliggøres fredag eftermiddag.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 

Tre uger før eksamen: Hvorfor må vores elever ikke komme i skole? 

 

politiken.dk: Et helt nyt begreb i epidemiens ordbog viser, at genåbning af skolerne i Ishøj kan være tættere på, end borgmesteren tror